Overslaan en naar de inhoud gaan

Het gebruik van digitale technologie is veelbelovend voor de gezondheid en kan een oplossing bieden voor de wereldwijde toename in de ontwikkeling van niet-overdraagbare aandoeningen zoals obesitas, diabetes, hart- en vaatziekten en bepaalde soorten kanker.

In dit project wordt ingezet op een grondige inventarisatie van bestaande digitale tools, zoals wearables, platformen en apps om inzicht te verkrijgen in het huidige landschap van beschikbare tools.


Het gebruik van digitale tools in functie van een gezonde leefstijl gaat gepaard met een aantal uitdagingen op vlak van implementatie, dataveiligheid/privacy en effectiviteit. In dit project wordt ingezet op een grondige inventarisatie van bestaande digitale tools, zoals wearables, platformen en apps om inzicht te verkrijgen in het huidige landschap van beschikbare tools. Vervolgens wordt werk gemaakt van de ontwikkeling van op maat gemaakte, data-gedreven (digitaal/blended) coaching trajecten met als casestudie bedrijfsgerichte welzijnsbevordering.