Overslaan en naar de inhoud gaan

Wil je iets studeren in de richting van communicatie, toerisme, journalistiek of business innovation in Kortrijk? Dan krijg je les op onze campus The Penta op Kortrijk Weide.

Check in vijf redenen waarom The Penta echt een toplocatie is.

Reden 1: lessen in het groen

De naam Penta is niet toevallig, want het gebouw is eigenlijk een vijfhoek in het groen. Er is een mooi park rond de campus en heel wat plekjes om van de zon te genieten. Vanop de verschillende terrasjes kan je genieten van een heerlijk uitzicht over Kortrijk.

The Penta

Reden 2: worstenbroodjes are life

Met een worstenbroodje zet je meteen een portie gezelligheid op het menu. Er is nog veel ander lekkers (en zeker ook gezondere dingen!) te krijgen in ons studentenrestaurant , maar het worstenbroodje is wel echt de bestseller. Leve kruimels en gehakt!

Start academiejaar op de campus

Reden 3: live music on campus

In de centrale hal staat een grote vleugelpiano, klaar om (jouw?) muzikaal talent te ontvangen. Soms wandel je the Penta dus binnen en komt een heerlijk pianospel je tegemoet. Er zijn een paar vaste tokkelmomenten per dag, om het unieke concertgevoel te behouden.

Student speelt piano tijdens een evenement op campus

Reden 4: de indrukwekkende showtrap

Het indrukwekkende trappenhuis is de absolute blikvanger van The Penta. Je kan bijna van de ene naar de andere verdieping zweven. De brede houten trap aan de hoofdingang is ook echt een ideale plek om gezellig te hangen. Het wemelt er van de studenten die er zitten te babbelen, werken of smullen van de eerder vermelde worstenbroodjes.

Studenten op campus The Penta Kortrijk

Reden 5: series streamen tijdens de pauze

De favoriete verstopplek van studenten? Onder de grote trap. Met de aanwezige projector is dat donkere hol in een mum van tijd omgetoverd tot cinemazaal. Elk pauzemoment hangen/liggen/zitten studenten daar te kijken naar series, voetbalwedstrijden of FC De Kampioenen. The Penta is duidelijk amour pour touzours.

campus kortrijk weide the penta

The Penta verkennen?

Wil je campus The Penta op Kortrijk Weide zelf ontdekken? Kom dan zeker langs op een van de Howest-infodagen.

Snuif de sfeer op tijdens een infodag