Overslaan en naar de inhoud gaan

Insipireren en connecteren

  • Draag jij de socio-culturele sector een warm hart toe?
  • Ben je misschien zelf een impactmaker op grote of kleine schaal?
  • Ben je benieuwd hoe organisaties en projecten in en rond Brugge maatschappelijke uitdagingen creatief te lijf gaan?
  • Steek je graag de handen uit de mouwen tijdens een doe-workshop of luister je liever naar inspirerende talks?

Dan is het Social Creativity Congress zeker iets voor jou.

Social Creativity is een initiatief van Howest. Als innovatieve hogeschool zetten wij reeds geruime tijd in op sociale en technologische creativiteit. Het concept 'Social Creativity' is in het leven geroepen om organisaties en projecten die op een creatieve manier met maatschappelijke thema's en uitdagingen aan de slag te gaan in de kijker te zetten en te verbinden. De Social Creativity slogan is dan ook: inspireren en connecteren.

Tijdens het congres kunnen de aanwezigen proeven van de verrijking die Social Creativity kan betekenen voor de maatschappij. En dat dankzij een goed gevuld programma.

Social Creativity

Programma

Keynote sprekers

Jef Willem

Jef Willem

Jef Willem (15u-16u) drijvende kracht achter het platform en de podcast Onbespreekbaar. De droom van Onbespreekbaar? Wakker worden in een wereld waar mentale gezondheid bespreekbaar is. Jef trapt af met zijn talk: "Hoe leren we media inzetten om taboes bespreekbaar te maken?"

Jozefien Daelemans

Jozefien Daelemans

Jozefien Daelemans (16u20-17u20), voormalig hoofdredacteur van Charlie Magazine en auteur van het non-fictie boek 'De Naakte Waarheid: body bullshit ont(k)leed'. Ze schreef ook columns voor De Standaard, Radio 1 en De Morgen en gaf lezingen over beeldvorming in de media.

Ish Ait Hamou

Ish Ait Hamou

Afsluiten doet Ish Ait Hamou (17u40-18u40), storyteller, auteur en voormalig choreograaf. Hij zal een interactief parcours neerzetten met de titel "Talenten & Doorzettingsvermogen: Vallen en blijven opstaan."

Bezoek ook...

Standenmarkt

Op de standenmarkt stellen verschillende lokale organisaties en initiatieven hun werking en/of projecten voor. Zullen onder aanwezig zijn om de bezoeker te inspireren met hun sociale creativiteit: Erfgoedcel Brugge, Jong Volk, De Creatieve STEM, FMDO, Concertgebouw Brugge, OCMW Brugge en Mintus, Oranje vzw, Circusatlier Woesh, De Batterie en nog vele anderen...

Speakers' corner

In de speakers' corner kan je doorlopend luisteren naar korte pitches. Twaalf standhouders zullen hun project of organisaties kort toelichten en daarna is er steeds ruimte voor feedback en vragen van de bezoekers.

Workshops

E r zullen ook een aantal doe-workshops aangeboden worden. Hierbij alvast een tipje van de sluier: #ANTcollectief biedt een workshop aan waarbij je rond een eigen gekozen thema en via rapid-prototyping een escape puzzel leert maken. Vanuit de Mind-and-Makerspace staat dan weer de 'gift giving experience' op het programma, waarbij je via de principes van design thinking het perfecte cadeau gaat ontwerpen.

Food & drinks

V an al die bruisende creativiteit kan je wel eens honger en dorst krijgen. Dorst lessen kan aan de bar, honger laven kan aan een van de kraampjes van lokale ondernemingen.

Praktisch

Het congres zal doorgaan op 11 mei vanaf 15u tot 20u in de Sint-Jorisstraat 71, de campus van Howest in centrum Brugge.

Meer informatie

Brugge Centrum