Overslaan en naar de inhoud gaan

Driedaagse in het teken van Geometric Algebra

Van 19 tot 21 april 2023 organiseert Howest GAME2023 (Geometric Algebra Mini Event), een unieke conferentie rond geometrische algebra in samenwerking met de universiteiten van Cambridge, Amsterdam en Antwerpen.

Drie dagen lang krijgen ingenieurs, fysici, wiskundigen en studenten een update over de talrijke toepassingen op basis van GA die anno 2023 mogelijk zijn. Zo scoort Geometric Algebra vandaag heel sterk op het vlak van 3D en animation programming, maar ook voor engineering, fysica, AI en deep learning.

Tijdens de afsluitende sessie op vrijdag 21 april geeft Steven De Keninck een hands-on workshop ‘Animating a Spider’ als laboles voor de DAE-major Game Development.

GAME23 Live Stream
GAME2023 affiche

Anderhalve eeuw na W.K. Clifford

De basis van Geometric Algebra gaat terug naar de 19de eeuw, met de Britse wiskundige W.K. Clifford als grondlegger. Op een doorbraak was het echter honderdvijftig jaar wachten. Vandaag is deze tak van de wiskunde echter relevanter dan ooit.

Zo is geometrische algebra zowel voor natuurkundig onderzoek als voor toepassingsgebieden als robotica, automatische navigatie en computervisie omvattender dan lineaire algebra, maar lange tijd stond de wetenschap niet ver genoeg om dat te begrijpen.

Met GAME2023 willen we inspireren en de opmars van Geometric Algebra een extra duw in de rug geven

Praktisch

Waar en wanneer?

Sprekers

GAME2023 ontvangt heel wat topnamen op het vlak van Geometric Algebra. Naast curator Steven De Keninck (Matrix Factory) komen Joan en Anthony Lasenby, Chris Doran (University of Cambridge), David Eelbode (Universiteit Antwerpen), Leo Dorst (Universiteit van Amsterdam), Todd Ell (Collins Aerospace), Martin Roelfs (Flanders Make), Johannes Brandstetter (Microsoft Research), Hamish Todd (Imagination Technologies) en Eelco Hoogendoorn (Universiteit Amsterdam) aan het woord.

Partners

GAME2023 is een initiatief van Howest en de universiteiten van Cambridge, Amsterdam en Antwerpen.

Het event wordt gesponsord door:

Dit event richt zich tot ingenieurs, fysici, wiskundigen, onderzoekers en studenten. Het is gratis toegankelijk en zonder inschrijving vooraf.

Are you game?

Meer informatie en programma