Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf september 2024 zullen de studenten van de bacheloropleiding Toegepaste Architectuur in het derde jaar kunnen kiezen uit drie keuzepakketten: Architectuur, Virtueel bouwen en duurzaam renoveren.

Drie specialisatiepakketten in laatste jaar

De keuzepakketten zullen de studenten de kans bieden om zich vrijwel à la carte te specialiseren in een specifiek vakdomein binnen de erg brede discipline die architectuur en bouwen is. De drie specialisatiemogelijkheden – Architectuur, Virtueel bouwen en Duurzaam renoveren – sluiten naadloos aan op de actuele noden van het werkveld en maken het mogelijk om verder te professionaliseren in het eigen interessegebied.

Keuzepakket Architectuur

Het keuzepakket ‘Architectuur’ focust op architectuur, architectuuranalyse en -synthese en conceptueel ontwerp. Onderwerpen zoals conceptualisatie en reconversie (herbestemming) komen hierbij in belangrijke mate aan bod. Dit keuzepakket vormt ook een uitstekende voorbereiding voor wie die de ambitie heeft om na de bachelor ook de master Architectuur te behalen.

Keuzepakket Virtueel bouwen

Het keuzepakket ‘Virtueel bouwen’ focust op innovatieve visualisatietechnieken en het gebruik van BIM-modellen voor ontwerpen, structurele berekeningen of projectmanagement. Digitalisering heeft de voorbije jaren namelijk ook in de bouwsector volop haar intrede gedaan.

Keuzepakket Duurzaam renoveren

Het keuzepakket ‘Duurzaam renoveren’ focust op het circulaire bouwproces en biedt verdiepingsmogelijkheden op het vlak van renovatietechnieken en reconversie. Nu de betonstop nadert, zit renoveren immers in de lift. De bouwsector wordt daardoor geconfronteerd met specifieke vraagstukken, waarbij een bestaand gebouw met de bijhorende historiek aangepast moet worden aan de huidige normen, zowel op het vlak van gebruikscomfort als op het vlak van duurzaamheid en herbestemming.

Bekijk de infofiche