Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijftig bibliothecarissen fietsen deze week door Noord-Frankrijk en West-Vlaanderen. Met belgerinkel en flyers vragen ze aandacht voor de rol van bibliotheken in de samenleving.

Cyclo-biblio is een informele conferentie van bibliothecarissen. Elk jaar trekken ze er met de fiets op uit in een andere regio. “We verspreiden onderweg flyers en bezoeken een twaalftal bibliotheken in de regio. We promoten niet alleen de rol van de bib op het vlak van het lokale cultuuraanbod en dienstverlening, maar ook de sociale rol van de instelling als dé plaats om te ontdekken, te lezen en te leren”, zegt Eddy Barbry, gepensioneerd bibliothecaris van de stadsbibliotheek van Ieper.

Cyclo-Biblio La Flandrienne is de achtste editie van de jaarlijkse fietstocht. In vijf dagen tijd wordt zo’n tweehonderd kilometer afgefietst tussen Rijsel en Duinkerke, via België. Maandag stopte het peloton in Kortrijk, waar onder andere de bibliotheek van The Penta werd bezocht. De boodschap is dat bibliotheken een onmisbaar goed zijn. Ze dragen bij aan een inclusieve samenleving en bevorderen (media)geletterdheid.

Meer info over de Howest bibliotheken

Enkele sfeerbeelden