Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitnodiging EMS-aanbiedersevent van "City of Things EMS"

Wij nodigen u van harte uit op dinsdag 16 april 2024 op het EMS-aanbiedersevent van "City of Things EMS".

In dit VLAIO-onderzoeksproject gaan Stad Kortrijk & Harelbeke samen met Intercommunale Leiedal en Howest onderzoeksgroep - Smart Technology Energy Research lab op zoek naar slimme energie-oplossingen voor lokale besturen en grote gebouwensites. Met dit project duiken we in de technische, de praktische en de financiële haalbaarheden van dergelijk energie management systeem a.d.h.v. marktonderzoek en praktijkopstellingen op verschillende proefsites. Het einddoel is om onze opgedane kennis te verspreiden naar lokale besturen en stakeholders binnen de energiesector om het pad naar een energetische optimalisatie te effenen. Voor EMS-aanbieders is het een kans om zich met hun bestaande producten & diensten verder te ontplooien in deze multi-building context en de troeven van hun EMS in deze bredere context in de verf te zetten.

Programma

Doelstelling

We starten met een inleidende presentatie van het project en de concrete doelstellingen, vervolgens komen de specifieke onderzoeksluiken omtrent slim laden, slimme warmte en energiedelen aan bod in break-out sessies. Hierbij hopen we jullie warm te maken voor een samenwerking rond de uitbouw van proof-of-concept opstellingen op een van onze proeftuinen. We kunnen afstemmen om een waardevolle case inhoud te definiëren voor de geïnteresseerde partijen. Het city of Things project wil systemen van diverse aanbieders op een objectieve manier tonen aan de buitenwereld. Het is een aanzet op een pilootsite om demonstratoren uit te bouwen, die vertaald kunnen worden naar gebouwen van andere steden en gemeenten.

Agenda 16 april 2024:

  • 8u45 - 9u15: Ontvangst met koffie
  • 9u15 - 10u00: Plenaire sessie, algemene info over EMS DOE
  • 10u00 - 10u50: Gedetailleerde sessie per case in break-out rooms: slim laden, slimme warmte of energiedelen
  • 11u00 - 11u50: Gedetailleerde sessie per case in break-out rooms: slim laden, slimme warmte of energiedelen
  • 12u00 - 12u15: Vragenronde en slot
  • 12u15 - 13u00: Broodjes lunch

Locatie:

Howest - The Penta (lokaal: The Enterprise)
Sint-Martens-Latemlaan 1B
8500 Kortrijk

Registratie event

Dit is een gratis studiedag, maar we vragen wel om vooraf te registreren omwille van de praktische en logistieke organisatie.

Registreer nu
Logo Leiedal
Energy lab Howest
Logo Stad Kortrijk
Logo Stad Harelbeke