Overslaan en naar de inhoud gaan

Infoavond voor studiekiezers en hun ouders

Tijdens de infoavond 'Hoger Onderwijs Toegelicht' maken we studiekiezers en hun ouders wegwijs in hoe het hoger onderwijs in elkaar zit. Want een opleiding vinden die bij je past, is een van de belangrijkste beslissingen in jouw jonge leven.

Op donderdag 16 november (in Brugge) en op maandag 20 november (in Kortrijk) organiseren we van 19u00 tot 21u00 telkens twee aparte sessies:

  • Student Talks voor de studiekiezers
  • Een infosessie voor de ouders

Inschrijven

The Penta Howest campus Brugge Station BST5

Praktische informatie

Waarom?

Master, bachelor of graduaat... En in één van de Vlaamse hogescholen of toch de universiteit?

Om jou en je ouders wegwijs te maken in het hoger onderwijs, organiseren we de infosessies ‘Het hoger onderwijs toegelicht’.

Voor wie?

De infoavond is er voor alle laatstejaars uit het secundair onderwijs die in 2024-2025 starten in het hoger onderwijs.

Maar we ontvangen ook hun ouders (en andere supporters) in een specifieke infosessie, zodat ook zij weten wat bij het hoger onderwijs komt kijken.

Waar en wanneer?

Programma

Infosessie voor de ouders (19u00-21u00)

Tijdens deze specifieke infosessie voor ouders van toekomstige studenten geven onze opleidingsdirecteurs een algemene toelichting over hoe het hoger onderwijs in elkaar zit.

Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen bachelor, graduaat en master? Hoeveel kost studeren aan de hogeschool? En hoe maakt je kind de juiste studiekeuze?

Student Talks voor de studiekiezers (19u00-21u00)

Tijdens de Student Talks vertellen studenten hoe hun studie aan Howest verloopt en hoe zij het studentenleven ervaren.

In een gemoedelijke sfeer geven ze concrete antwoorden op al jouw vragen over het hoger onderwijs. Tegelijk kan je opleidingsspecifieke vragen stellen aan de aanwezige lectoren.

Na de presentatie organiseren we een meet & greet met de opleidingen. Tijdens dit informele moment kan je al jouw vragen stellen aan de lectoren.

Inschrijven

Vul hieronder je gegevens in voor de infoavond ‘Het hoger onderwijs toegelicht’ in Brugge (16 november) of Kortrijk (20 november).

Sorry... Dit formulier is gesloten voor nieuwe inzendingen.

Blijf op de hoogte

Wil je graag dat we je op de hoogte houden over onze andere infomomenten? Onze infodagen bijvoorbeeld, de proefstudeerweek of de SID-ins? Laat dan hieronder zeker je gegevens na.

Hou me op de hoogte