Overslaan en naar de inhoud gaan

Wil je internationaal gaan maar heeft jouw Engels eerst een boost nodig?Howest biedt een gratis cursus Engels voor studenten in Kortrijk en Brugge.

Inkomende Studenten

Inkomende studenten kunnen 3 ECTS behalen door deze cursus toe te voegen aan hun studiecontract. Studenten die de cursus Engels volgen binnen hun studiecontract hebben voorrang op studenten die de cursus op vrijwillige basis volgen. Alleen studenten die positief zijn geëvalueerd en officieel zijn ingeschreven voor de cursus krijgen 3 ECTS credits.

Uitgaande Studenten

Uitgaande studenten met basiskennis Engels kunnen deze cursus ook volgen. Studenten met een hoger niveau of studenten die de basis willen herhalen, zijn ook welkom. Uitgaande studenten moeten deze cursus echter op vrijwillige basis volgen en kunnen geen studiepunten krijgen tenzij dit expliciet is opgenomen in hun studiecontract.

Content

Deze cursus traint studenten in spreken, luisteren, lezen en schrijven, voornamelijk gericht op hun huidige of toekomstige academische ervaring. De docent neemt de diversiteit aan academische gebieden van de deelnemers in aanmerking en kiest waar mogelijk onderwerpen die relevant zijn voor de aanwezige studenten.

De cursus is gericht op B2-vaardigheidsniveau en combineert verschillende methodologieën. We raden deze cursus sterk aan voor alle inkomende en uitgaande studenten die het B2-niveau in het Engels nog niet volledig hebben bereikt op het moment van de aanvraag voor hun mobiliteitsproject. Voor de meer gevorderde studenten biedt de cursus een interessante onderdompelingservaring.

De cursus is ook een netwerkgelegenheid voor zowel lokale als internationale studenten.

English for Exchange Students vindt plaats in Brugge en Kortrijk. Evaluatie voor deze cursus (zowel doorlopend als enige vorm van examen) gebeurt zowel tijdens de sessies als tijdens de reguliere examenperiode aan het einde van het semester. Howest rekent geen inschrijvingsgeld aan voor de cursus. Studenten kunnen echter wel verantwoordelijk zijn voor de kosten van sommige leermaterialen.

Groepsfoto studenten op campus The Penta

Time and location

Bruges

Bruges

  • Start: dinsdag, 13 februari 2024
  • Elke dinsdag, van 18:00 tot 20:00
  • Locatie: BST.J.1.208, klaslokaal
  • Lector: siglinde.masselis [at] howest.be (Siglinde Masselis)
Kortrijk

Kortrijk

  • Start: dinsdag, 13 februari 2024
  • Elke dinsdag, van 18:00 tot 20:00
  • Locatie: Campus Kortrijk Weide - The Penta - KWE.P.0.002
  • Lector: kristin.keller [at] howest.be (Kristin Keller)

Hoe registreren?

Deze registratie is alleen voor Howest-studenten die van plan zijn naar het buitenland te gaan voor studie/stage en die een opleiding volgen die Engels voor exchange students niet erkent.

Registreer je nu

Inkomende studenten kunnen zich pas inschrijven NA ontvangst van het officiële toelatingsbericht van het Howest International Office.

Registreer je nu