Overslaan en naar de inhoud gaan
ESF Dualogistiek logo's

Een WIN-WIN-WIN project voor alle stakeholders

Howest, Syntra West, Voka, LOGOS, Apzi en Portilog maken met steun van het Europees Sociaal Fonds, Vlaanderen en Europa werk van de uitrol van duale opleidingen in de logistieke sector. In dit project onderzoeken we samen met onze partners hoe we van duaal leren een succesverhaal maken voor onze instelling én onze stakeholders, namelijk in de eerste plaats onze studenten maar ook voor onze werkveldpartners. Tegelijk willen we ook voor beleidsmakers inspirerend zijn.

Dit ESF-project zou extra zuurstof kunnen bieden om op kortere termijn effectieve resultaten te bekomen. Door middel van een gestructureerde, systematische aanpak en continue monitoring in functie van de kwaliteit en in dialoog met alle stakeholders, beogen we uiteindelijk een draaiboek te ontwikkelen op instellingsniveau waarop opleidingen beroep kunnen doen als zij een kwalitatief duaal traject wensen uit te werken. De bevindingen, aanbevelingen en lessons learned uit dit project en het door ons draaiboek kunnen dan ook een meerwaarde leveren ten aanzien van het Vlaanderenbrede beleid rond duaal leren in het hoger onderwijs.

Howest en de partners ontvangen hiervoor 99.840,39 EUR van het Europees Sociaal Fonds, 74.880,31 EUR vanuit het Vlaams Cofinancieringsfonds en 52.131,74 euro van andere publieke cofinancieringsbronnen.