Postgraduaat Ervaringsleren in en met de natuur

Postgraduaat Ervaringsleren in en met de natuur
"Dit uniek postgraduaat is een co-creatie tussen de Hogescholen PXL en Howest vanuit een gemeenschappelijke overtuiging van de kracht van ervaringen in en met de natuur voor mensen."

Via ‘learning by doing’ ervaart de deelnemer een grote variatie aan mogelijkheden om met én in de natuur welzijnsbevorderend aan de slag te gaan. Tijdens vier tweedaagse momenten en een terugkomdag ontpop je jezelf samen met je coaches en collega’s tot een expert die authentieke ervaringen in en met de natuur kan inzetten in de eigen organisatie.

Troeven

  • Begeleid door verschillende ervaren docenten ontdek je een ruim arsenaal aan kennis en skills.
     
  • Via verschillende huiswerkopdrachten oefen en hanteer je de aangeleerde kennis en methodieken voor een doelgroep al dan niet uit je eigen werkomgeving.
     
  • Een persoonlijke aanpak waarbij het integreren van persoonlijke ervaringen en inzichten en een persoonlijke groei als begeleider centraal staan. De  deelnemers krijgen voortdurend feedback en begeleiding van hun coachende docenten alsook is er veel ruimte voor peerfeedback en intervisie.

Online infomoment

Op dinsdag 6 september om 18 uur vindt een online infomoment plaats.  
Deelnemen aan de meeting 
 

Ontdek de opleiding Postgraduaat Ervaringsleren in en met de natuur

Programma

Het postgraduaat bestaat uit vijf thema’s – natuur, ervaring, reflectie, begeleiding en implementatie. Binnen elk thema ontdek je een ruim arsenaal aan mogelijkheden om met én in de natuur welzijnsbevorderend aan de slag te gaan.

Praktisch

Het postgraduaat onderscheidt zich door een combinatie van tweedaagse momenten. Op het einde van de opleiding is er een terugkommoment.

Wil je op de hoogte blijven over deze opleiding?

We informeren je heel graag via mail. Laat hieronder gewoon even je gegevens na.
Vul hieronder je adres in.