Doe- en inspiratiedag voor onderwijs!

Doe- en inspiratiedag onderwijs in The Enterprise
  • Ben je in het onderwijs aan de slag in binnen opleidingen waar ‘mens en maatschappij’ centraal staat?

  • Heb je interesse in het stimuleren van probleemoplossend en kritisch denken?

  • Wil je je leerlingen voorbereiden op een vervolgopleiding en de arbeidsmarkt van de toekomst?

Kom dan op 16 juni 2023 naar de doe- en inspiratiedag in Howest, waar je je kan laten onderdompelen in uiteenlopende thema's en nieuwe technologieën. Je gaat naar huis met heel wat inspiratie, nieuwe expertise en concrete handvaten om bijvoorbeeld nieuwe eindtermen te implementeren.

Doelgroep

Alle leerkrachten, (graad)coördinatoren, directies, pedagogisch begeleiders … die aan de slag zijn binnen opleidingen uit het domein Maatschappij en Welzijn.
Tip: schrijf je in als team of met enkele collega's, zo kan je meerdere workshops volgen en sta je sterker om projecten uit te werken.

Praktisch

Datum: vrijdag 16 juni (9u – 17u + aansluitend netwerkdrink)
Locatie: Howest - The Penta, Sint-Martens-Latemlaan 1B in Kortrijk

Toekomstige zorg­professional zet STEM-petje op

In de voormiddag ligt de focus op 'Toekomstige zorgprofessional zet STEM-petje op!' Dit project kwam tot stand mede dankzij het subsidiereglement van het Flankerend Onderwijs van de Provincie West-Vlaanderen. In het kader van dat project organiseerden we onlangs een bootcamp voor 6de jaars van de RHIZO Zorgkrachtschool in Kortrijk. We dompelden hen onder in nieuwe methodieken/vaardigheden én daagden hen uit een innovatieve oplossing te bedenken voor een concrete vraag uit het werkveld. Hoe dat eraan toeging, zie je tijdens een kortfilmfestival en ervaar je tijdens onze workshops.

Als je deze sessie volgt, krijg je een draaiboek met de nodige handvaten, tips en tricks om het project uit te rollen in je eigen school.

formakerhealth2
Vr bril The Enterprise

Interactieve belevingsbeurs

Je zal ook verrassende inzichten opdoen tijdens onze interactieve belevingsbeurs. Laat je inspireren hoe je via doe-het-zelftechnieken aangepaste hulpmiddelen kan maken en/of dompel je onder in diverse digitale toepassingen, zoals apps, VR, eyetracking… die steeds toegankelijker en vaker worden ingezet in de revalidatiecentra, ziekenhuizen, woon en zorgcentra's, scholen, ...

Inspirerende workshops

Ook na de lunch bieden we een mooi programma van workshops aan om jullie te inspireren en informeren. Deze workshops worden verzorgd door docenten uit onze bacheloropleidingen Ergotherapie, Sociaal werk, Toegepaste Psychologie, Sociale readaptatiewetenschappen, Communicatie, School of edcuation en Sport en Bewegen. Denk aan onderwerpen zoals oplossingsgericht denken, doorbreken van kwetsbaarheid, ervaringsleren in en met de natuur, vital cities, werkgeluk, peersupport, GenZ,...

formakerhealth3
The Penta

Blijf op de hoogte!

Op 17 april komt het volledige programma online! Wil je als eerste op de hoogte zijn en zeker zijn van je plaatsje in een van de workshops?

Registreer je hier!