Skip to main content

Research projects

Smart Services Bridge (SSB)

De projectdoelstelling van Smart Services Bridge is het ontwikkelen van verbanden en synergieën tussen bedrijven, meer specifiek KMO's/MKB's, en het hoger onderwijs in de Grensregio Vlaanderen-Nederland om het innovatievermogen in de regio te stimuleren.

EduPal Vlaanderen, samen naar een betere (basis)opleiding palliatieve zorg!

Kennen, kunnen, en zijn in de palliatieve zorg start in het onderwijs, maar doet het dat ook?

EdHub&Co: Competenties & leerlijnen opvolgen en visualiseren

Evoluties en competenties van leerlingen en studenten helder en overzichtelijk in kaart krijgen. Dat wil dit onderzoek in samenwerking met secundaire scholen bereiken. 

Brugge beweegt

Het project Brugge Beweegt is een structurele samenwerking tussen Howest en Stad Brugge om studenten in te zetten om alle Bruggelingen aan te zetten tot bewegen.

FLEXICAP

Flexicap wil de collectieve inzichten rond de invoering van de digitale meter ontsluiten en op die manier hedendaagse oplossingen voor de verbruiker creëren om de energiefactuur beter te beheersen.

Versnellen van AI implementaties

Dit project toont de Vlaamse kmo de best practices om matuurder om te gaan met hun data. Met behulp van de meest efficiënte technologiën zorgen we ervoor dat ongestructureerde data wordt omgezet in waardevolle big data en wordt bekeken hoe daarop een AI model kan gebouwd worden.

NursEduPal@Euro, improving the quality of palliative nursing education by strengthening the teaching staff.

An international consortium collaborates on innovation in palliative care education of bachelor-degree nurses.

NursEduPal@Euro, verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs in palliatieve verpleegkunde door het versterken van de lesgevers.

Een internationaal consortium werkt samen aan innovatie in palliatieve zorg onderwijs voor bachelors in de verpleegkunde.

Beter slapen: Een onderzoeksproject rond slaapbevordering bij werknemers

De opleidingen TGW en TP werken in tandem aan de creatie van een programma om gezonde slaap te bevorderen. Organisaties kunnen dit programma op termijn gebruiken in het kader van mentaal welzijn en fysieke gezondheid op het werk.

Naar duurzame en haalbare trajecten voor werkenden (ESF)

Howest, Voka en Alert! werken samen een proeftuin van een kwalificerend opleidingstraject uit (graduaatsopleiding hr-support) voor werkstudenten. Het doel van het project is om een flexibel traject op te maken, met de nadruk op blended learning.