Skip to main content

Associate Degree in HR Support

Are you a real people person? Someone who wants to help others get the best out of themselves and their careers? This associate degree programme is ideal for converting your people skills into professional knowledge and expertise which can be very valuable in industry. That is, after all, where you will end up: you will become the socially aware, beating but also practical heart of a company or service. 

This programme is only available in Dutch. Find out more here.

Graduaat HR-support - Algemeen

Kwaliteitsvolle opleiding

Kwaliteitszorg zit ingebed in de dagelijkse werking van onze opleidingen. We verbeteren continu en systematisch de kwaliteit van onze opleidingen. De betrokkenheid van studenten, werkveld en alumni is hierbij cruciaal. Lees meer over de kwaliteitszorg van onze opleidingen.

De graduaatsopleiding HR Support maakt sinds 2019 deel uit van de hogeschool. De opleiding doorliep een Toets Nieuwe Opleiding uitgevoerd door de NVAO. Het rapport van deze Toets Nieuwe Opleiding is hier te raadplegen. In 2025-2026 doorloopt de opleiding een accreditatie door de NVAO. Na deze accreditatie volgt de opleiding de zesjarige kwaliteitszorgcyclus van onze eigen regie.

Recent afgestudeerden van de graduaatsopleiding HR Support zijn tevreden over de kwaliteit van de gevolgde opleiding. Consulteer hier enkele kerncijfers over de tevredenheid.

Graduaat HR-support
Graduaat HR-support

Na mijn studies kon ik snel aan de slag op de personeelsdienst van het UZ Gent. Aangezien ik stage liep in het AZ Sint-Lucas in Brugge, sluit mijn job perfect aan op wat ik leerde in het graduaat HR-support. Dat is een zeer praktijkgerichte opleiding die je volledig klaarstoomt voor het echte werkleven.

We bouwden een grondige kennis op van de sociale wetgeving rond uitzendarbeid, opmaak van contracten, verschillende verloven of payroll. In de lessen ‘Communicatie’ leerden we daarnaast hoe we een correcte mail kunnen opstellen. En in de ICT-lessen kreeg ik tal van hulpmiddelen onder de knie die mijn werk vandaag een stuk gemakkelijker maken. De kleine klasgroepen, de bereikbaarheid van de docenten en de evaluatie via examens én projecten maakten van studeren aan Howest een aangename ervaring.

Myrthe Declercq
Howest Alumna