Skip to main content

Waarover?

  • Je maakt kennis met de waarde van historische interieurs en krijgt inzicht in de historische evolutie en de materiaaltechnische kenmerken. Je leert ook een schadebeeld en een restauratieaanpak bepalen.
  • Je doet kennis en ervaring op dankzij de vele cases die worden aangereikt uit de praktijk. Om je kennis te verruimen, wordt een stuk theorie meegegeven over historische interieurs, dat vervolgens wordt verduidelijkt met praktijkvoorbeelden.
  • Je komt tijdens deze opleiding in contact met experten in dit vakgebied. Sprekers, cursisten en andere deelnemers kunnen ervaringen delen en je krijgt de mogelijkheid om jouw sociaal en professioneel netwerk verder uit te bouwen.

Deze masterclass is een onderdeel van het postgraduaat Renovatietechnieken en monumentenzorg. Ben je na de masterclass getriggerd om meer te weten en kies je ervoor om het postgraduaat (vanaf oktober 2023) te volgen? Dan wordt €200 inschrijvingsgeld in mindering gebracht.

Voor wie?

Ben je aan de slag als architect, aannemer of kom je tijdens je job in aanraking met erfgoed? Dan is de masterclass 'Restauratie van interieurs' - die vanaf het voorjaar 2023 van start gaat - zeker iets voor jou!

Lector Jasper voor de groep

Data en locatie

De masterclass bestaat uit 6 sessies van telkens 3 uur, die steeds doorgaan op dinsdagavond van 18u tot 21u.

  • 18/04/2023
  • 25/04/2023
  • 2/05/2023
  • 9/05/2023
  • 16/05/2023
  • 23/05/2023

De lessen gaan door in Campus Brugge Station – BST1 (Rijselstraat 1, 8200 Sint-Michiels)

Kostprijs

De kostprijs voor de volledige masterclass bedraagt € 280. Bij inschrijving wordt nadien een attest van deelname overhandigd.

Indien je inschrijft voor de totale navorming Postgraduaat Renovatietechnieken en Monumentenzorg, die start begin oktober 2023, zal hiervoor € 200 van het inschrijvingsgeld in mindering worden gebracht.

Inschrijven kan via onderstaand formulier. Er kan gebruik gemaakt worden van de KMO Portefeuille (ons registratienummer is DV.O241438).

Contact

delphine.vercruysse [at] howest.be

Steun­maatregelen

Inschrijven

Inschrijven voor deze masterclass kan via onderstaand formulier.

Wenst u een factuur?
Wenst u de KMO portefeuille aan te vragen?

Facturatiegegevens

Meet Howest Academy

Stay informed

FAQ

Vind je niet wat je zoekt of heb je specifieke vraag over deze opleiding. Neem gerust contact met ons op.

Griet Lust

Griet Lust

Coördinator Howest Academy

Het doorlopen van de volledige online registratie impliceert dat je definitief bent ingeschreven en je engageert tot het betalen van het inschrijvingsgeld. Na de behandeling van jouw dossier ontvang je per mail een factuur voor betaling van het inschrijvingsgeld.

De meeste vervolgopleidingen (zoals postgraduaten, micro degrees en navormingen) komen niet in aanmerking voor het studiebeurstarief. Beurstarieven zijn voorbehouden voor studenten met een diploma-contract in het reguliere opleidingsaanbod (graduaten en bachelors). Check wel de andere mogelijkheden van de Vlaamse overheid zoals Vlaams Opleidingsverlof, KMO-portefeuille en opleidingscheques. 

Ja, dat is mogelijk. Stuur jouw rekeningnummer en de facturatiegegevens door naar howestacademy [at] howest.be. De terugbetaling van het oorspronkelijk betaald inschrijvingsgeld zal pas gebeuren na registratie van ontvangst van de betaling met de KMO portefeuille. Je zal dus tijdelijk een dubbele betaling lopende hebben.

Indien je opleiding gedeeltelijk of volledig wordt vergoed met een financiële tegemoetkoming (KMO, Vlaams opleidingsverlof, Vlaams zorgkrediet, Vlaamse opleidingscheques) dan is het belangrijk de modaliteiten van het financieel stelsel te screenen op verplichte aanwezigheid. Als student ben je zelf verantwoordelijk om je aanwezigheid formeel te laten registreren door de lectoren.

De coördinator van jouw opleiding zal aangeven via welk systeem er zal gewerkt worden in kortlopende opleidingen. Voor langlopende opleidingen staat je lesmateriaal op leho.howest.be. Inloggen kan met de gegevens die je ontvangen hebt na de verwerking van jouw inschrijving door het studentensecretariaat.

Stuur een mailtje naar howestacademy [at] howest.be en je ontvangt snel een antwoord.

Voor kortlopende navormingen is een rechtstreekse inschrijving via de webpagina bindend en definitief. Voor diplomacontracten en creditcontracten zoals bachelors, microdegrees en postgraduaten is de voorregistratie niet bindend, maar het verzekert jou wel van een plaatsje in de opleiding.

Voor een Postgraduaat:

Je bent definitief ingeschreven nadat je je voorregistratie online hebt afgewerkt en deze digitaal hebt ondertekend. Na verwerking en goedkeuring van je online inschrijving door de studentenadministratie, ontvang je je inloggegevens en de factuur voor betaling van het inschrijvingsgeld.

Voor een Microdegree:

Je bent definitief ingeschreven nadat je voorregistratie door onze studentenadministratie verwerkt werdt en nadat je je opleidingscontract hebt ondertekend. Dat kan manueel of digitaal via het digitaal leerplatform fat ter beschikking wordt gestled van de studenten. https://leho.howest.be/ (shortcut onderaan -> ibamaflex -> belangrijke informatie).

De betaling van het inschrijvingsgeld dient te gebeuren uiterlijk op 1 oktober of - wanneer de opleiding op een ander moment start - binnen de 15 dagen na inschrijving. Bij betaling met factuur is de uiterlijke betaaldatum die vermeld staat op de factuur van toepassing. In ZEER uitzonderlijke gevallen kan een spreiding van betaling toegestaan worden mits voorleggen van een afbetalingsplan en mits akkoord van Howest financieel verantwoordelijke, neem hiervoor contact op via howestacademy [at] howest.be