Waarover?

Dit is een postgraduaat voor de alumni in Industrieel (Product) Ontwerpen van Howest/Ugent in samenwerking met en gefinancierd door de industrie.

Het is een unieke combinatie van werken en studeren. De student werkt 4 dagen op 5 inhouse aan innovatie en/of R&D opdrachten. Daarnaast krijgen ze 1 dag op 5 de ruimte om te werken aan hun persoonlijke en professionele groei via lessen in management & leadership skills, innovatie & change management, financieel management...

Voor wie?

Met dit postgraduaat mikken we op net afgestudeerde studenten Industrieel (Product)ontwerpen. We zoeken studenten die proactief, ondernemend, ambitieus, innovatief, kritisch en open van geest zijn. Via dit postgraduaat krijgen alumni de kans om relevante ervaring op te doen binnen een eerste uitdagende werkervaring. Naast deze werkervaring worden studenten één dag per week gecoacht en krijgen ze de kans om aan de hand van praktijkgerichte lessen binnen thema's als managementvaardigheden, financieel management en chang-en innovatiemanagement gericht vaardigheden op te doen, die direct inzetbaar zijn binnen hun werk.

Waarom?

Dit postgraduaat is zeer praktijkgericht en de lessen spelen in op situaties, die studenten doorheen de week ervaren hebben. De lessen zijn heel hands-on en bereiden studenten extra voor op het werkveld. Het is de bedoeling dat ze door dit postgraduaat te volgen een grote sprong kunnen maken in hun carrière en door dit ene jaar een drietal jaar winnen door zo sterk ondersteund te worden in de bedrijfseconomische kant van een organisatie. Via de lessen krijgen de studenten inzicht in hoe managementstructuren werken, hoe er gecommuniceerd wordt binnen een bedrijf, inzichten in waarom niet alle ontwerpen in productie gaan, welke financiële redenen soms achter beslissingen zitten,….

AIHP
Wat zal je leren?

  • Managementvaardigheden
  • Financieel management
  • Change management
  • Innovatiemanagement

Data en locatie

De lessen volgen academische kalender en gaan telkens door op vrijdag (volledige dag)

De lessen gaan door in het Industrial Design Center - Marksesteenweg 58

Tijdsinvestering

Deze opleiding omvat 60 Studiepunten. 1 studiepunt staat gelijk met 25 uren studietijd.

Evaluatiemethode

​​​​​​​Eindpresentatie op einde van traject (in juni)

Resultaat

Het succesvol volgen van een postgraduaat leidt tot een getuigschrift indien je beschikt over een graduaats-, bachelor- of masterdiploma. Voldoe je niet aan deze voorwaarden dan krijg je een bewijs van deelname. 

Toelatingsvoorwaarden

  • Alumni (1 of 2 jaar afgestudeerd) richting Industrieel Productontwerpen/Industrieel Ontwerp
  • Student moet solliciteren bij gekozen bedrijf en moet hiervoor aangenomen worden (eindbeslissing ligt bij bedrijf)​​​​​​​

Vlaams opleidingsverlof & KMO-portefeuille

Deze opleiding komt in aanmerking voor steun via de kmo-portefeuille onder het thema innovatie (erkenningsnummer: DV.O241438). De steunaanvraag moet gebeuren binnen de veertien dagen na de start van de opleiding. Meer informatie vind je op www.kmo-portefeuille.be.

Contactpersoon

Julie Bruggeman - julie.bruggeman [at] howest.be

Steun­maatregelen

Inschrijven

Je inschrijving afronden voor het academiejaar 2023-2024 kan vanaf 1 juli 2023 op de infodagen op de campusonline en elke werkdag op afspraak in het studentensecretariaat van de Howest-campus waar jouw opleiding doorgaat.

Je inschrijving verloopt online via de online registratie. Bij het beëindigen van de inschrijvingsprocedure betaal je het inschrijvingsgeld van dit postgraduaat. Vroegtijdig uitschrijven -voor de feitelijke start van het postgraduaat- resulteert in een gedeeltelijk terugbetaling van het studiegeld. 10% van het studiegeld wordt niet terugbetaald en aangerekend als een administratieve kost. Eenmaal de opleiding van start is gegaan wordt er geen terugbetaling meer gedaan, ongeacht of bepaalde opleidingsonderdelen in het eerste of tweede semester worden aangeboden.

Welke documenten hou je klaar?

  • Tijdens de online registratie wordt een kopie van je ID gevraagd (voor en achterkant).
  • Je zal ook een kopie van je diploma hoger onderwijs moeten uploaden.

Online inschrijven

Na je registratie

  • Na het voltooien van de online registratie ontvang je een mail met alle informatie nodig om je inschrijving te vervolledigen.
  • Je dossier wordt eerst verwerkt en gecontroleerd door Howest. Pas daarna worden je contract en de vraag tot betaling van het studiegeld en extra studiekost elektronisch bezorgd. 

Meet Howest Academy

Stay informed

Troeven van de opleiding

Link met de bedrijfswereld

Tijdens een opleiding aan Howest Academy ga je aan de slag met cases en uitdagingen uit jouw werkveld. Het docententeam van Howest wordt bovendien aangevuld met toonaangevende gastsprekers en experten ter zake. Op die manier garanderen we je een praktische vertaling van de aangeboden leerinhoud. 

Straffe docenten

Als je kiest voor een opleiding aan Howest Academy, dan kies je voor kwaliteit. Onze docenten zijn niet alleen inhoudelijke experten in hun domein, ze zijn ook didactisch sterk om de lesinhoud te vertalen naar haalbare leerervaringen. Op die manier kan jij je vooropgestelde doelstellingen halen in combinatie met je werk en je gezin.

Altijd up-to-date

Deze opleiding speelt niet alleen in op de actuele veranderingen, ze is ook een stapje voor door de link met het praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek dat aan Howest wordt gevoerd.

Officieel diploma van de hogeschool

Je ontvangt een officieel erkend diploma van de Hogeschool West-Vlaanderen,  dat je helpt om een duurzame loopbaan uit te stippelen. 

Overtuigd? Schrijf je in!

Heb je jouw keuze gemaakt? Wij kijken ernaar uit om je op te nemen in onze Howest-community! 

Alle informatie over inschrijven vind je via onderstaande link. 

Schrijf je in

Studenten in pauze met koffie op de campus

FAQ

Vind je niet wat je zoekt of heb je specifieke vraag over deze opleiding. Neem gerust contact met ons op. 

Griet Lust
Griet Lust

Coördinator Howest Academy

Contacteer

Het doorlopen van de volledige online registratie impliceert dat je definitief bent ingeschreven en je engageert tot het betalen van het inschrijvingsgeld. Na de behandeling van jouw dossier ontvang je per mail een factuur voor betaling van het inschrijvingsgeld.

De meeste vervolgopleidingen (zoals postgraduaten, micro degrees en navormingen) komen niet in aanmerking voor het studiebeurstarief. Beurstarieven zijn voorbehouden voor studenten met een diploma-contract in het reguliere opleidingsaanbod (graduaten en bachelors). Check wel de andere mogelijkheden van de Vlaamse overheid zoals Vlaams Opleidingsverlof, KMO-portefeuille en opleidingscheques. 

Ja, dat is mogelijk. Stuur jouw rekeningnummer en de facturatiegegevens door naar howestacademy [at] howest.be. De terugbetaling van het oorspronkelijk betaald inschrijvingsgeld zal pas gebeuren na registratie van ontvangst van de betaling met de KMO portefeuille. Je zal dus tijdelijk een dubbele betaling lopende hebben.

Indien je opleiding gedeeltelijk of volledig wordt vergoed met een financiële tegemoetkoming (KMO, Vlaams opleidingsverlof, Vlaams zorgkrediet, Vlaamse opleidingscheques) dan is het belangrijk de modaliteiten van het financieel stelsel te screenen op verplichte aanwezigheid. Als student ben je zelf verantwoordelijk om je aanwezigheid formeel te laten registreren door de lectoren.

De coördinator van jouw opleiding zal aangeven via welk systeem er zal gewerkt worden in kortlopende opleidingen. Voor langlopende opleidingen staat je lesmateriaal op leho.howest.be. Inloggen kan met de gegevens die je ontvangen hebt na de verwerking van jouw inschrijving door het studentensecretariaat.

Stuur een mailtje naar howestacademy [at] howest.be en je ontvangt snel een antwoord.

Voor kortlopende navormingen is een rechtstreekse inschrijving via de webpagina bindend en definitief. Voor diplomacontracten en creditcontracten zoals bachelors, microdegrees en postgraduaten is de voorregistratie niet bindend, maar het verzekert jou wel van een plaatsje in de opleiding.

Je bent definitief ingeschreven nadat je voorregistratie door onze studentenadministratie verwerkt werkt en nadat je je opleidingscontract hebt ondertekend. Dat kan manueel of digitaal via het digitaal leerplatform dat ter beschikking wordt gesteld van de studenten https://leho.howest.be (shortcut onderaan -> ibamaflex -> belangrijke informatie).

De betaling van het inschrijvingsgeld dient te gebeuren uiterlijk op 1 oktober of - wanneer de opleiding op een ander moment start - binnen de 15 dagen na inschrijving. Bij betaling met factuur is de uiterlijke betaaldatum die vermeld staat op de factuur van toepassing. In ZEER uitzonderlijke gevallen kan een spreiding van betaling toegestaan worden mits voorleggen van een afbetalingsplan en mits akkoord van Howest financieel verantwoordelijke, neem hiervoor contact op via howestacademy [at] howest.be