Skip to main content

Bijdragen tot hoe gelukkig mensen zich voelen op het werk: het is een wezenlijk onderdeel van elke hr-gerelateerde functie. Voor de studenten van de Howest-opleidingen Human Resources Management en HR-support was de Week van het Werkgeluk dan ook een ideale gelegenheid om het welbevinden van hun lectoren en het personeel in Brugge nu al een duwtje in de rug te geven.

Warm welkom

Als warme hogeschool maakt Howest er elk jaar een erezaak van om alle studenten bij de start van het academiejaar een warm welkom te bieden. Dat gebeurt onder meer tijdens de onthaaldagen vóór de effectieve start van de lessen. Een aanpak die in het bijzonder in de smaak viel bij de eerstejaarsstudenten van de bachelor Human Resources Management en het graduaat HR-support. Om hun lectoren hiervoor te bedanken, zetten de studenten op eigen initiatief een brainstormsessie op. Daar kwam twee bedankingsacties uit. Stap één was het verrassen van de lectoren tijdens de lessen met bloemen, bloembommetjes en een gepersonaliseerde merci-poster.

Chocolade als blijk van waardering

Stap twee volgde op vrijdag 29 september, wanneer chocolaatjes als blijk van waardering werden uitgedeeld aan de lectoren én aan het technisch en keukenpersoneel van de campussen in Brugge. Die keuze was niet toevallig, want in chocolade zitten stoffen die de aanmaak van het gelukshormoon stimuleren. Een beetje naar het beeld van de eigenschappen van de lectoren – geduld, empathie, persoonlijke begeleiding – die het ‘studiegeluk’ een boost geven. Met deze kleine attentie wilden de studenten op hun beurt hun steentje bijdragen aan het ‘werkgeluk’ van de Howest-medewerkers.

Smakelijk voorproefje

Dat het initiatief van de studenten uit de beide hr-opleidingen van Howest kwam, was ook niet toevallig. Mens en organisatie zijn namelijk een belangrijk aandachtspunt van het studieprogramma. Ook werkgeluk valt daaronder. Tijdens de opleidingen leren de studenten dan ook de nodige competenties aan om later het welzijn op het werk te bevorderen. Beide acties in het kader van de Week van het Werkgeluk vormden zo een – smakelijk – voorproefje voor hun latere carrière als hr-professional.