Skip to main content

De eerste woensdag van mei is ‘Internationale dag van de reisagent’. Gisteren vormde dit voor Howest de aanleiding om de sector uit te nodigen voor een ‘ontbijt voor de reisagent’ waarop de nieuwe opleiding Travel Support officieel werd voorgesteld.

Dit nieuwe graduaat in Kortrijk speelt volop in op de grote vraag naar reisagenten sinds het toerisme zich van de coronaperiode heeft hersteld.

Ontdek de opleiding

Ontbijt travel support

Internationale dag van de reisagent

Elke dag gaan reisagenten tot het uiterste om de droomreis van hun klanten waar te maken. Die inspanningen worden wereldwijd vandaag gevierd tijdens de dag van de reisagent.

“De dag vóór de Travel Agent Day draaiden wij de rollen al om door de reisagenten in de watten te leggen tijdens een ontbijtevent op onze campus in Kortrijk”, legt opleidingscoördinator Delphine Lagae uit. “Tegelijk gaven we toelichting over onze nieuwe graduaatsopleiding. De reacties vanuit het werkveld waren zeer positief. Verschillende aanwezigen deden al meteen suggesties over hoe we kunnen samenwerken op het vlak van stage of cases. We konden ook onmiddellijk enkele gastsprekers vastleggen.”

Studenten aan de slag in marketing en communicatie.

Nieuwe opleiding voor knelpuntberoep

Howest wordt vanaf september 2023 de enige hogeschool in West- en Oost-Vlaanderen die het graduaat Travel Support aanbiedt.

“Met deze opleiding van twee jaar spelen we helemaal in op de dringende nood aan travel agents. Na moeilijke coronajaren is toerisme namelijk weer big business en krijgt de sector de vele vacatures maar moeilijk ingevuld. Reisagent is sinds dit jaar dan ook officieel een knelpuntberoep. Na dit praktijkgerichte graduaat (40% bestaat uit werkplekleren) en twintig weken stage bieden wij de garantie dat de reisagenten van de toekomst meteen aan de slag kunnen in een reisbureau, vakantiepark of resort”, kadert Delphine Lagae.

De kick-off van de nieuwe opleiding voor reisprofessionals werd afgesloten door een inspirational talk van de Kortrijkse e-commercestrateeg Cis Scherpereel en een netwerkmoment.

De nieuwe graduaatsopleiding Travel Support focust op de grote nood aan reisagenten.