Skip to main content

Leer de Chinese taal

Je kan in Kortrijk en in Brugge Chinees volgen alsof je in China op de schoolbanken zit. In 2011 sloegen Howest en de Zhejiang Gongshang University in Hangzhou namelijk de handen in elkaar om een Confuciusinstituut op te richten.

Het Confuciusinstituut wil het venster van de de provincie West-Vlaanderen op China zijn. Zij richt zich met haar aanbod taal en cultuur zowel op de hogeschoolstudent, de geïnteresseerde leek als op iedereen die om professionele of persoonlijke redenen met China in contact komt.

www.confuciusinstituut.be

Ga op studiereis naar China

Jaarlijks tijdens de Paasvakantie en de week ervoor of erna volgen een zestigtal Howest-studenten uit de professionele bachelors een intensief lesprogramma bij de Zhejang Gongshang University of de Zhejiang Chinese Medical University in Hangzhou. Deze partners van Howest hebben prachtige campussen met indrukwekkende sportfaciliteiten, restaurants, bibliotheken …

De reis omvat Chinese taal- en cultuurlessen, en is daarnaast afgestemd op de disciplines van de deelnemende studenten. Er staan ook werkveldbezoeken, prachtige toeristische uitstappen en activiteiten met lokale Chinese studenten op het programma.

Hangzhou, hoofdstad van de provincie Zhejiang, is een bruisende metropool en een top toeristische bestemming in China. De groep brengt ook drie dagen door in Peking en drie dagen in Shanghai. Kortom, een onvergetelijke China-ervaring.

Met steun van de provincie

Howest neemt actief deel aan het Beursprogramma van de Provincie West-Vlaanderen dat ook onder het huidige Provinciebestuur een belangrijke focus op China behoudt.

Jaarlijks ontvangen zowel Howest-studenten als lectoren een beurs die hen helpt een onuitwisbare interculturele leer-, stage- of onderwijservaring te beleven in een Chinees bedrijf of werkveldorganisatie, of bij onze partneruniversiteiten de Zhejiang Gongshang Unversity in Hangzhou en De Tao Academy in Shanghai.

Alle informatie

Studenten aan het woord

David Brock

“De stap om stage te lopen in China is groot, maar eenmaal je die keuze gemaakt hebt, wordt het ongetwijfeld de beste periode van je leven: je leert met mensen samenwerken uit een volledig andere cultuur, je netwerk wordt aanzienlijk uitgebreid, je bloeit volledig open op persoonlijk vlak… China is gewoon HET land bij uitstek om je toekomst kracht bij te zetten!”

Bachelor Bedrijfsmanagement - Internationale Marketing - Howest (Brugge)

Sarah Vandermeersch

"Een prachtige manier om het Chinese studentenleven te leren kennen"

Communicatiemanagement - PR & Events - Howest (Kortrijk)

Elke Claeys

"China from Within was a once in a lifetime experience waar ik nog vaak aan terugdenkt. Het heeft voor een verruiming van mijn denkwereld gezorgd."

Toegepaste Psychology - Howest (Brugge)

Dunja Coppens

"Sinds ik terug ben uit China, voel ik me een ander persoon. Ik ben rustiger, meer verdraagzaam en meer open qua persoonlijkheid. China heeft me doen inzien hoe mooi de wereld is en dat het belangrijk is om te genieten van elke dag."

Toegepaste Psychologie – Howest (Brugge)

Birgit Coucke

“Dankzij Howest ging een nieuwe wereld open, de Aziatische dan nog wel! China from within was een prachtige ervaring die mij aanzet om nog veel meer internationaal te gaan.”

Biomedische Laboratoriumtechnologie - Howest (Brugge)