Skip to main content

Howest komt naar je school

Howest biedt tal van mogelijkheden om leerlingen kennis te laten maken met het hoger onderwijs en met ons eigen opleidingsaanbod. Dat kan tijdens de infodagen op onze campussen of via proefstuderen, maar we komen even graag zelf naar je secundaire school.

We geven er zowel infosessies rond het hoger onderwijs in het algemeen als rond de bachelor- en graduaatsopleidingen die we aan Howest aanbieden. Goed om weten: de invulling kunnen we helemaal op maat van je school samenstellen.

Registreren

Sfeerbeeld Howest Campus Kortrijk Weide - The Penta

Het hoger onderwijs toegelicht

  • Wat is de bamastructuur en wat is precies het verschil tussen master, bachelor en graduaat?
  • Hoe zit dat juist met studiepunten, leerkrediet en flexibilisering?
  • En hoe worden de lessen en examens georganiseerd?

Tijdens een infomoment op je school geeft Howest antwoorden op veelgestelde vragen van ouders en studiekiezers.

Registreren

Voorstelling ‘Howest toegelicht’ voor laatstejaars

Je school organiseert een infomoment of een beurs – fysiek of online – om de laatstejaars kennis te laten maken met de Hogeschool West-Vlaanderen? Wij komen zeer graag ons volledige aanbod aan bachelor- en graduaatsopleidingen voorstellen.

Registreren

Infomoment ‘Ondersteuning in het hoger onderwijs’ voor laatstejaars en/of ouders

Je school organiseert een infomoment – fysiek of online – voor laatstejaars en/of hun ouders, waarbij de ondersteuningsmogelijkheden in het hoger onderwijs toegelicht worden? Tijdens deze infosessie gaan we onder meer in op volgende thema’s:

  • Sociale dienstverlening: studiebeurzen, huisvesting…
  • Psychosociale ondersteuning
  • Bijzondere faciliteiten en statuten (vb. topsportstatuut)
  • Studiecoaching: individuele oriënteringsgesprekken met onze talentcoaches, oriënteringstools (Columbus, Vraag het aan Simon)

Registreren

Infomoment met getuigenissen

Ongetwijfeld stromen elk jaar leerlingen van jouw school door naar Howest. En ongetwijfeld keren zij ook graag nog eens terug naar hun middelbare school om als ervaringsdeskundige uitleg te geven over hun huidige opleiding.

Samen met een aantal huidige studenten en lectoren komen ze naar jullie toe. Wij zorgen ervoor dat onze ‘delegatie’ een mix van opleidingen vertegenwoordigt.

Registreren

Infosessie voor leerkrachten

Onze dienst Studentenvoorzieningen geeft leerkrachten advies over hoe ze leerlingen kunnen begeleiden bij hun studiekeuze.

Registreren

Studiekiezer met brochures Howest

Opleidingsbeurs op maat?

Tijdens een opleidingsbeurs bij Howest sla je twee vliegen in één klap: de leerlingen kunnen kennismaken met onze verschillende opleidingen én ze kunnen live de vibe op onze bruisende campussen voelen.

We werken volledig op maat. Door bijvoorbeeld specifieke opleidingen voor te stellen met economische insteek, talenachtergrond of sociaal-maatschappelijk aspect. Op het moment dat jouw school het beste uitkomt.

Kleine groep? Dan komen wij ook graag naar je school.

Registreren

Online registreren

Ik wens gecontacteerd te worden in verband met