Bachelor Secundair onderwijs biedt online opleiding STEM to STEAM aan

digital learning across boundaries.png

Digital learning across boundaries (DLAB) is een KA2 Eramus+ project met partners uit Denemarken, Noorwegen, België en het Verenigd Koninkrijk waarbij innovatie en integratie van digitale tools en het ontwikkelen van vakoverschrijdende en interculturele competenties de hoofddoelstellingen zijn. Het project loopt over drie jaar en legt elk jaar de focus op een verschillend thema. In het eerste jaar is dat outdoor learning en het inzetten van digitale technologie buiten de klasmuren, in het tweede jaar wordt gewerkt rond STEM to STEAM en in het derde jaar is CLIL het gemeenschappelijke thema. Intensieve communicatie en interactie tussen de partners is hierbij van toepassing.

In de loop van het project worden meetings in de verschillende landen georganiseerd waarbij de partners uit de hogescholen en middelbare scholen aanwezig zijn en samen aan het project werken. Essentieel is de projectmatige aanpak (inquiry based learning) en de bedoeling is ook impact te realiseren in de verschillende landen rond het projectmatig werken en het inzetten van digitale tools. eTwinning vormt een onderdeel van het project. De studenten van de lerarenopleidingen  maken kennis met het eTwinning platform, zetten een eTwinning project op en leren samenwerken in een internationale context.

Het project biedt de studenten een unieke kans om het onderwijs in andere Europese landen van dichterbij te leren kennen en expertise op te doen en te delen i.v.m. innovatie in onderwijs. Elk jaar wordt ook een MOOC (free online course) ontwikkeld met best practices van de projecten die zijn ontwikkeld. Op deze MOOC kan ingetekend worden door iedereen uit het brede onderwijsveld. De STEM to STEAM MOOC loopt van 4 tot 24 juni 2018.

Inschrijven