Jouw toekomst

Waar vind je de job van je leven?

DSCF5774.jpg

Als HBO5- of graduaatsverpleegkundige kan je uiteraard reeds als zorgverlener aan de slag, en verricht je heel waardevol werk. Met een diploma van bachelor in de verpleegkunde na HBO5 of graduaat gaan er echter nog meer deuren open. Door zich nog verder te verdiepen in de job, krijgen studenten doorheen de opleiding vaak kansen aangeboden. Zo worden brugstudenten vaak gevraagd om bijvoorbeeld op hun werk deel te nemen aan werkgroepen in het kader van kwaliteitszorg of om door te groeien naar een rol als referentieverpleegkundige of adjunct hoofdverpleegkundige. Daarnaast merken we dat vele studenten door de opleiding getriggerd worden om zich nog verder te gaan specialiseren en een postgraduaat te volgen of zelfs een masteropleiding. De brugopleiding volgen zorgt dus voor meer carrièremogelijkheden!

Werk

Als bachelor verpleegkundige kan je na de brugopleiding terecht in tal van instellingen en sectoren, zoals: 

  • de acute verzorgingssector (ziekenhuizen) 
  • de bejaardenzorg 
  • pediatrische zorg of zorg voor kinderen en gezinnen 
  • de psychiatrische hulpverlening 
  • de eerstelijnsgezondheidszorg (o.a. thuiszorg) 
  • de sector voor personen met een beperking 

Met het brede bachelordiploma Verpleegkunde van Howest liggen alle wegen voor jou open.

Postgraduaten Verpleegkunde

howest illustraties_toekomst cropped.png

Na je bacheloropleiding Verpleegkunde is er de mogelijkheid om verder een postgraduaat te volgen om je te specialiseren. Dit kan direct na je studies, of enkele jaren nadien. De huidige postgraduaten van 60 studiepunten of één academiejaar worden – met de introductie van de 4-jarige opleiding – afgebouwd (laatste instap in september 2021). Voor studenten die de 4-jarige opleiding gevolgd hebben, zullen er postgraduaten van 20 of 30 studiepunten opgericht worden, met de focus op theoretische verdieping voor studenten die reeds aan de slag zijn op een bepaalde afdeling (bijvoorbeeld oncologie, geriatrie, intensieve zorgen…).

Howest biedt binnen de opleiding Verpleegkunde volgende postgraduaten aan: 

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om een masteropleiding te volgen. Verpleegkunde is de enige opleiding waarbij je eerst op de hogeschool een professionele bachelor moet volgen, om te kunnen instappen in de masteropleiding.