Energy GIP award 2017

Op woensdag 28 juni vond de finale plaats van de allereerste GIP-Awards.
De GIP-Awards zetten de beste eindwerken van het secundair in de spotlight. Er waren 3 categorieën: ICT, Engineering en Energy. De Energy Award werd uitgereikt door de opleiding Energiemanagement.

Er waren 6 finalisten:

  • Keanu, Laurent en Brandon van de Sint-Laurensscholen uit Zelzate
  • Robin, Lukas en Mathias van het Prizma VTI in Izegem
  • Arno van het VTI Sint-Lucas in Menen
  • Sam uit het KTA van Ieper
  • Lander uit het PTI van Kortrijk
  • Jordan en Andreas uit het VTI van Veurne

De winnaars zijn Jordan en Andreas (met zwart kostuum op de foto) geworden uit het VTI van Veurne. Zij hebben een mobiel laadstation gemaakt inclusief windmolen, zonnepanelen, batterijopslag, … Het mobiele laadstation zet zich autonaam op de speelplaats zodat de leerlingen hun smartphone kunnen opladen tijdens de pauzes.

IMG_6552.JPG

In de categorie ICT ging de hoofdprijs naar Aaron en Younes van het KSO Glorieux in Ronse. Mattice (in het midden) van het Kunsthumaniora in Hasselt won de Engineering Award. Proficiat, ook aan de andere finalisten want jullie zijn waardige runner-ups.

Alle deelnemers hebben een uitgebreid Arduino set gewonnen om verder mee te experimenteren. De winnende scholen krijgen ook nog een 3D printer van Velleman.

Er komt zeker een volgende editie in 2018. Hou onze website en Facebookpagina hiervoor in het oog of stuur ons een mailtje als we je via email op de hoogte moeten houden.