Skip to main content

Toerisme is (opnieuw) big business! Tegelijk zit toerisme studeren in de lift. Er is namelijk een dringende nood aan reisagenten, reisbegeleiders en andere toerismeprofessionals.

In Kortrijk kan je twee toerismeopleidingen volgen aan onze hogeschool:

Twee opleidingen toerisme aan Howest

Bachelor Toerisme & Recreatiemanagement

Hou je van reizen en wil je er later je beroep van maken? Droom je van een toekomst in het buitenland? Vind je andere culturen en vreemde talen fascinerend?

In de bacheloropleiding Toerisme en Recreatiemanagement stomen wij je klaar voor een carrière in de leukste sector.

In drie jaar haal je via een breed opleidingstraject en veel (internationale) projecten en stages een diploma toerisme dat deuren opent in binnen- en buitenland. Als travel designer of experience designer ben je meteen inzetbaar bij touroperators, toeristische diensten, eventbureaus, luchtvaartmaatschappijen of in een hotel.

Read more

Graduaat Travel Support

Wil je tot het uiterste gaan om de droomreis van je klant mogelijk te maken? Kan je goed luisteren, ben je sociaal ingesteld en denk je internationaal? Wil je elke klant een vipgevoel geven?

In de graduaatsopleiding Travel Support groei je in twee jaar uit tot de reisagent van de toekomst.

Deze opleiding toerisme speelt volop in op de grote vraag aan reisagenten, een officieel knelpuntberoep. Howest is vandaag de enige hogeschool in West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen waar je dit unieke graduaat toerisme kan volgen.

Read more

De veelzijdige toerismeopleidingen van onze Hogeschool ontdekken?

Studenten komen aan op campus Kortrijk