Skip to main content

Geef onze opleiding mee kleur!

Donderdag 1 juni 2023 is de Internationale dag van het kind. Voor ons de ideale datum om onze nieuwe bacheloropleiding Sociale Readaptatiewetenschappen (Child and Youth Studies) voor te stellen aan het werkveld.

Deze nieuwe opleiding aan Howest focust op het werken met kinderen en jongeren (van -9 maanden tot 25 jaar), zowel in dagdagelijkse als probleemgebonden situaties. Vanaf september 2023 gaan we in Kortrijk aan de slag met de eerste lichting toekomstige jeugdprofessionals.

Op de kick-off op 1 juni leggen we heel graag uit hoe we de studenten Sociale Readaptatiewetenschappen zullen voorbereiden om binnen drie jaar het werkveld in te duiken. Die dag kan ook jij daarnaast mee waardevolle input geven aan de opleiding.

Verf raam jongen

Programma

8u30 - 9u00

Onthaal met ontbijt

9u00 - 9u45

Ontbijtinterview met minister van Welzijn, Gezin en Volksgezondheid Hilde Crevits.

Heb jij een vraag voor de minister? Geef die dan zeker door bij je inschrijving. We maken een selectie van de ingezonden vragen om dit interview vorm te geven.

9u45 - 11u00
  • Rondleiding op de campus en voorstelling van visie en opleidingsprogramma SRW.
    Tijdens en na de rondleiding en voorstelling luisteren we graag naar je feedback. Zowel over de inhoud (wat verwachten jullie van een afgestudeerde jeugdprofessional?) als over de samenwerkingsmogelijkheden (projecten, stages, onderzoek...).

  • Live action graffiti workshop in samenwerking met De Stroate.
    We geven onze campus kleur en je raadt het al, ook hier rekenen we op jullie medewerking. Want wat is er mooier dan een graffiti masterpiece mee ingekleurd door het werkveld?

Nu inschrijven

Gebouw A

Praktisch

  • Donderdag 1 juni vanaf 8u30
  • Campus Kortrijk Weide Gebouw A
  • Inschrijving vóór 23 mei
  • Vragen? Contacteer maarten.doise [at] howest.be (Maarten Doise)

Inschrijven

We kijken ernaar uit om samen onze opleiding kleur te geven. Schrijf je voor 23 mei in via dit formulier.