Aquaterra – Space Farming project

Aquaterra – Space Farming project

Aquaterra is uitgenodigd door Gluon en Angelo Vermeulen om in een samenwerking een prototype uit te werken voor het Space Farming project in Bozar te Brussel. 

Aquaterra

“We zijn zeer enthousiast om te mogen meewerken in dit project samen met Gluon en Angelo Vermeulen. Het zijn enorm drukke weken geweest om naast onze startup fase dit project tijdig op te leveren. Het resultaat mag er best zijn, al zeg ik het zelf.”, Dries Ongenae, CEO van Aquaterra.

Met een team van vijf studenten Netwerkeconomie werkt Aquaterra aan technologie die het kweken van planten optimaliseert. “We maken gebruik van een circulaire machine die in staat is van een eigen klimaat te genereren. Dit laat ons toe planten te kweken in de meest ideale omstandigheden waardoor deze tot tweemaal sneller kunnen groeien met tot 70% minder water verbruik.”, stelt Dries Ongenae.

De machine past perfect in het Space Farming project die van 26-04-2019 tot 09-06-2019 voorgesteld wordt in de Bozar. Dries Ongenae was meteen te vinden om dit project aan te nemen: “Deze kans wouden we zeker niet laten liggen aangezien het een mooie opportuniteit was om ons prototype uit te werken & het een mooie promotie is voor het bedrijf. De kennis die we opgedaan hebben tijdens het ontwikkelen van deze prototype is van goudwaarde.”

Voor meer informatie: