Student Digital Arts and Entertainment wint voor tweede jaar op rij internationale competitie

Nadat Howest-student Jimmy Ghysens vorig jaar de internationale wedstrijd “Grads in Games” won in de categorie Rising Star, doet hij dit jaar zijn huzarenstukje over. De student Digital Arts and Entertainment was nu de beste in de categorie “Search for a Star” die de beste laatstejaars- of Masterstudent bekroont.

Grads in Games, een initiatief van het ‘game recruitment’-bureau Aardvark Swift, is een internationaal gerenommeerde studentencompetitie voor de game-industrie. In verschillende categorieën nemen studenten uit verschillende landen het tegen elkaar op. Deelnemers aan de zware wedstrijd moeten een aantal wedstrijdfases doorlopen, tot en met een interview en presentatie voor een professionele jury.

Met de competitie wil Aardvark Swift de link maken tussen studenten en het professionele werkveld om zo beloftevolle studenten maximale kansen te geven om zich in de kijker te spelen. Vorig jaar veroverde de opleiding Digital Arts and Entertainment nog de Educational Institution Award die gaat naar de beste opleiding in het gamelandschap. Vorig jaar viel ook student Jimmy Ghysens in de prijzen. Hij werd toen bekroond met de award in de categorie Rising Star. Die wordt uitgereikt aan de beste tweedejaarsstudent.

Dit jaar nam Jimmy opnieuw deel, nu in de categorie “Search for a Star” die de beste laatstejaars- of Masterstudent bekroont. En hij deed het opnieuw!

De jury was onder de indruk van Jimmy’s “organisational skills, complimenting his logica and efficient development process. The restricted time frame he imposed on himself actually worked in his favour and meant that this project was very focused, tightly controlled and with considered decisions.” Op die manier klopt Jimmy heel nadrukkelijk op de deur van de internationale topbureaus die, op zoek naar talent, dergelijke wedstrijden op de voet volgen.

Voor de volledigheid vermelden we dat ook een andere Howest-studente het tot in de finale schopte van deze gerenommeerde wedstrijd. Friedel Verpoort was een van de finalisten in de categorie “Core Tech Programming”.

Voor Howest betekenen deze erkenningen een bevestiging van de wereldkwaliteit die de opleiding als praktijkgerichte hogeschool aanbiedt in de sector van game-ontwikkeling.


Jimmy Ghysens tweede is de tweede persoon van links op bovenstaande foto.

Meer informatie?