Verkorte Educatieve Bachelor in het Secundair Onderwijs (voormalige Specifieke lerarenopleiding – SLO)

Verkorte Educatieve Bachelor in het Secundair Onderwijs (voormalige Specifieke lerarenopleiding – SLO)
"Je beschikt over een bachelordiploma en het kriebelt om les te geven? Je geeft al les, maar je mist theoretische achtergronden en/of het juiste diploma om je carrière in het onderwijs verder uit te bouwen?"

Dankzij je bachelordiploma heb je een uitstekende vakkennis. Nu wil je ook anderen enthousiast maken voor je vakgebied en de stap naar onderwijs zetten. Je wordt niet alleen leerkracht, maar ook opvoeder, begeleider, innovator en onderzoeker, creatieve organisator en cultuurparticipant. Je werkt samen met leerlingen, ouders, een schoolteam en externe organisaties. Een veelzijdige en fijne uitdaging!

Je beschikt over een bachelordiploma en het kriebelt om les te geven? Je geeft al les, maar je mist theoretische achtergronden en/of het juiste diploma om je carrière in het onderwijs verder uit te bouwen? Dan ben je bij Howest aan het juiste adres.

De opleiding kan gevolgd worden in campus Brugge, campus Oudenaarde en deels @home.

Voor wie?

  • Je beschikt over een bachelordiploma.
  • Je wilt lesgeven in het secundair onderwijs of andere vormen van onderwijs, zoals volwassenenonderwijs, centra voor basiseducatie of tweedekansonderwijs. Wil je weten welke vakken je mag geven, neem dan een kijkje op de site van het departement onderwijs.
  • Je wilt een extra diploma dat kansen schept op de arbeidsmarkt of dat je de mogelijkheid biedt om je carrière in het onderwijs verder uit te bouwen.
  • Als werkzoekende of werkende wil je werken en studeren kunnen combineren. • Je wilt een flexibele opleiding volgen met variabele opleidingsduur rekening houdend met jouw persoonlijke situatie.

Troeven

De opleiding is innovatief, praktijkgericht en betrokken bij het werkveld. Dankzij een grote flexibiliteit kan deze opleiding gecombineerd worden met werken en gezin. Zo beslis je zelf over de opleidingsduur, het instapmoment, de lesmomenten en het soort onderwijs (bijvoorbeeld blended learning waarbij je een (groot) deel van de leerstof thuis verwerkt of contactonderwijs).

Meer info bij: Joke De Bruyne (Brugge) / Mario Van Der Vurst (Oudenaarde)

We bieden een modulair programma aan. Dit betekent dat je grotendeels zelf bepaalt hoe je de opleiding afwerkt. Zo kan je kiezen tussen:

  • Het regulier traject (4 semesters, verspreid over minimaal 2 schooljaren)
  • Het eenjarig traject (2 semesters, verspreid over minimaal 1 schooljaar)
  • Een gepersonaliseerd traject
  • Het traject leraar-in-opleiding (LIO-traject, voor wie al een lesopdracht in het secundair onderwijs heeft)
Information sessions

Infodag

Friday till Saturday
07/05 - 08/05
Infodag

Infodag

Saturday
26/06 10u-16u
Infodag

Infodag

Saturday
28/08 10u-13u
Infodag

Infodag

Friday
10/09 17u-20u
Infodag

News & events

meer niuews