Howest-studenten Verpleegkunde bezorgen mantelzorgers een rustige Krokusvakantie

Howest-studenten Verpleegkunde bezorgen mantelzorgers een rustige Krokusvakantie

Van 4 tot 8 maart 2019 organiseert de opleiding Verpleegkunde van de Hogeschool West-Vlaanderen in samenwerking met Samana een zorgvakantie voor mantelzorgers en hun zorgbehoevende persoon.

Heel wat mantelzorgers zorgen voor een dierbaar persoon die omwille van ziekte, ouderdom of een handicap hulp nodig heeft. Een niet te onderschatten inspanning, elke dag opnieuw.

Daarom vinden de studenten van de opleiding Verpleegkunde van Howest dat ook zij af en toe rust verdienen. En dus organiseren ze tijdens de krokusvakantie een zorgvakantie. Tijdens die zorgvakantie nemen derde jaarsstudenten van de opleiding verpleegkunde de volledige organisatie van zorg en activiteiten op zich, waardoor zowel de mantelzorger als de zorgbehoevende persoon ten volle kunnen genieten.

De volledige zorg wordt gedurende de hele week door de studenten verpleegkunde gedragen. Zo kunnen de mantelzorgers even op adem komen en doen Howest-studenten tegelijkertijd praktijkervaring op, maar leren ook nieuwe skills aan.

Elk facet van de organisatie, zorg en communicatie werd in een voorafgaand traject grondig voorbereid en wordt tijdens de vakantie in goede banen geleid door de studenten zelf.

Interesse om de studenten te volgen tijdens hun zorgvakantie? Contacteer sven.vereecke@howest.be