Ook Howest zet zijn schouders onder de Week van de Zorg

Ook Howest zet zijn schouders onder de Week van de Zorg

Met een workshop, een symposium en een seniorendansnamiddag kunnen jong en oud ook bij Howest terecht tijdens de Week van de Zorg.

In de aanloop naar de Dag van de Zorg op zondag 17 maart zet de welzijnssector zichzelf in al zijn diversiteit de hele week in de kijker. Over gans Vlaanderen worden workshops georganiseerd, vinden interessante activiteiten voor een breed publiek plaats en tracht men een maatschappelijk draagvlak te creëren voor de noden en ontwikkelingen in de zorg- en welzijnssector.

Ook Howest Brugge neemt actief deel aan de Week van de Zorg. Mede door het nijpend tekort aan verzorgend personeel vindt de hogeschool het meer dan belangrijk de aandacht te vestigen op deze boeiende sector. De initiatieven van Howest richten zich op jong en oud.

Het beroerte brein

Op woensdag 13 maart sluit de opleiding Verpleegkunde zich aan bij het Vlaamse initiatief het Beroerte Brein. Honderden studenten doen dan mee aan de actie “Herken een beroerte”. Jaarlijks worden 20.000 Belgen getroffen door een beroerte. Het is dan ook van groot belang te weten hoe we een beroerte kunnen voorkomen of hoe als leek een beroerte te herkennen. Op woensdag 13 maart komen 50 leerlingen van de school Demakz uit Knokke naar een interactieve workshop in het Howest Hospital van de opleiding Verpleegkunde in Brugge.

Brein in reset: symposium dementie

Op vrijdag 15 maart organiseert Howest vervolgens samen met het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen een symposium rond dementie. Wat is goede zorg voor iemand met dementie? En hoe breng je dit in de praktijk? Dat zijn de centrale vragen waarover nu al 100 mantelzorgers, zorg- en verpleegkundigen in woonzorgcentra en ziekenhuizen en andere professionals die rond dementie werken, zich op vrijdag 15 maart buigen. Deelnameprijs is 60 euro, studenten betalen 40 euro. Inschrijven kan nog tot vrijdag.

Meer informatie

Seniorendansnamiddag

Op de Dag van de Zorg zelf, op zondag 17 maart dus, organiseren de opleidingen Verpleegkunde en Sport en Bewegen tot slot een dansnamiddag voor senioren en hun kinderen en kleinkinderen in de campus aan de Rijselstraat 5 te Brugge. Er is niet alleen dans en muziek voor jong en oud. Er worden ook koffie en versnaperingen voorzien.

Meer informatie

Op die manier zet ook Howest de spots op de zorgsector.

Meer info en alle praktische informatie over de Week van de Zorg bij Howest: kaat.cornelis@howest.be