Online infosessies: het hoger onderwijs toegelicht voor ouders en toekomstige studenten

Online infosessies: het hoger onderwijs toegelicht voor ouders en toekomstige studenten

Op zoek naar de opleiding die bij je past?

De stap naar het hoger onderwijs gaat gepaard met heel wat vragen. Voor toekomstige studenten, maar ook voor hun ouders. Tijdens de online infosessies op 18 januari 2021 (Brugge) en 19 januari 2021 (Kortrijk) geeft de Hogeschool West-Vlaanderen alvast heel wat antwoorden die je kunnen helpen bij je studiekeuze.

Om de inhoud van deze infosessies zo goed mogelijk af te stemmen op je specifieke vragen, splitsen we ze op in twee dagen: op 18 januari voor Brugge en op 19 januari voor Kortrijk. Beide dagen voorzien we twee aparte presentaties voor ouders en voor studiekiezers. 2 x 2 infosessies dus, met telkens een eigen insteek: 

  • Maandag 18 januari 2021 (19u30): infosessie 1 voor studenten over studeren aan Howest Brugge
  • Maandag 18 januari 2021 (19u30): infosessie 2 voor ouders over studeren aan Howest Brugge
  • Dinsdag 19 januari 2021 (19u30): infosessie 3 voor studenten over studeren aan Howest Kortrijk
  • Dinsdag 19 januari 2021 (19u30): infosessie 4 voor ouders over studeren aan Howest Kortrijk

De online infosessies kan je gratis meevolgen, weliswaar nadat je je vooraf hebt ingeschreven. Dat kan nu nog niet, maar zodra de inschrijvingen voor de infosessies opengaan, brengen we je graag per mail op de hoogte. 

Laat je daarvoor hieronder even je gegevens na?

Blijf op de hoogte

2 x 2 specifieke infosessies

Toekomstige studenten en hun ouders hebben elk hun eigen vragen. Daarom geven we tijdens de infosessies voor Brugge en Kortrijk twee afzonderlijke presentaties: één voor 17-jarigen en één voor ouders.

Infosessie voor toekomstige studenten

Hoe maak ik de juiste studiekeuze? Hoeveel uur les krijg ik? Wanneer heb ik examens? Hoe zit het met het evenwicht tussen theorie en praktijk? Wat met stages of in het buitenland studeren? En hoe organiseert Howest onderwijs in coronatijden? 

Op deze en tal van andere vragen geven huidige Howest-studenten vanuit hun eigen ervaring antwoorden aan toekomstige studenten.

De sessie van 18 januari is gericht op studeren in Brugge, deze van 19 januari op studeren in Kortrijk.

Infosessie voor ouders van toekomstige studenten

Hoe maakt mijn kind de juiste studiekeuze? Welke opleidingen biedt Howest aan? Wat kost studeren aan de hogeschool? Hoe zit dat juist met studiepunten en leerkrediet? Wat is het verschil tussen master, bachelor en graduaat? En hoe organiseert Howest onderwijs in coronatijden? 

Op deze en tal van andere vragen geven de Howest-opleidingsdirecteurs antwoorden tijdens de specifieke infosessie voor ouders.

De sessie van 18 januari is gericht op studeren in Brugge, deze van 19 januari op studeren in Kortrijk.