Troeven

Jobmogelijkheden

howest illustraties_toekomst cropped.png

Een bachelor- of masterdiploma dat wordt gecombineerd of een upgrade krijgt met kennis en vaardigheden in toegepaste AI is een sterke meerwaarde voor de huidige markt.

Profielen als data scientists, data engineers, AI business developers, cognitive scientists, … behoren tot de meest gegeerde profielen bij bedrijven die zich wensen te transformeren naar AI-geïnspireerde bedrijven. Ook bedrijven die zich reeds transformeren of al een transformatie hebben ondergaan blijven vragende partij naar profielen die begrip en hands-on ervaring hebben met AI, kritisch kunnen nadenken over AI en teams verder kunnen ondersteunen bij de gevolgen van de AI-transformaties. Kortom: elk AI-profiel is een aanwinst voor een werkgever.

Unieke opleiding

howest illustraties_uniek cropped.png

Het postgraduaat Applied AI is een unieke opleiding in Vlaanderen en ver daarbuiten. Het gaat om de eerste professionele opleiding in Vlaanderen voor houders van een bachelor- of masterdiploma. In deze opleiding professionaliseren we gedreven werknemers tot leiders met een helikoptervisie op het domein van AI. We ontwikkelen de competenties om kennis en vaardigheden met betrekking tot AI toe te passen, om AI kritisch te benaderen, innovatie en verandering aan te sturen en te handelen als een bekwame, maar kritische, gebruiker van AI-toepassingen.

Deze toegepaste training geeft je de vaardigheden om meteen als AI-expert aan het werk te gaan in het werkveld. In tegenstelling tot een masteropleiding ligt de focus op de toepassing van de kennis en inzichten van de KI, en niet zozeer op het bedenken en ontwikkelen van nieuwe theoretische algoritmen.

Assets

howest illustraties_programma cropped.png

Dit unieke programma werd ontwikkeld op vraag van AI-minded organisaties. Dit om professionals bij te scholen en te verrijken zodat de nodige expertise versneld in bedrijven en organisaties kan indalen.

Enkel op die manier kunnen teams geïnspireerd worden, vinden innovatieve toepassingen in AI versneld ingang en kunnen meer duurzame toepassingen ontwikkeld worden. Enkel zo kunnen we bedrijven en organisaties leiden naar een ‘AI-proof future’.