Postgraduaat Chinese Gezondheidszorg

Postgraduaat Chinese Gezondheidszorg
"Traditionele Chinese geneeskunde vindt haar oorsprong in een unieke, veelomvattende en systematische theoretische structuur."

De Chinese Gezondheidzorg vertrekt vanuit de gedachte dat lichamelijke en geestelijke klachten worden veroorzaakt door verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam. Traditionele Chinese geneeskunde, ook bekend als Chinese Gezondheidszorg is een verzamelnaam voor een verscheidenheid aan traditionele medische gebruiken uit China, die gedurende duizenden jaren ontwikkeld zijn.

Het wordt ook beschouwd als onderdeel van de Oosterse gezondheidszorg. Chinese gezondheidszorg gebruikt hoofdzakelijk een methode van analyse en synthese bij het onderzoeken van de interne systemen / organen van het menselijk lichaam en hun wederzijdse relaties met de interne en externe omgeving. Traditionele Chinese geneeskunde vindt haar oorsprong in een unieke, veelomvattende en systematische theoretische structuur waaronder de theorie van de Vijf Elementen, het meridiaan stelsel van het menselijk lichaam, Yin-Yang en andere systemen.

Elke behandeling wordt uitgevoerd volgens dit raamwerk. Het grootste deel van de filosofie van de Traditionele Chinese Geneeskunde werd afgeleid van de Taoïstische filosofie. De kern van de opleiding ligt in het vermogen om op basis van de symptomen en van een eigen specifiek en nauwgezet onderzoek te kunnen kiezen voor advies, symptomatische of causale behandeling.

De 3jarige opleiding in samenwerking met het Howest Confuciusinstituut en ICZO biedt algemeen ondersteunende kennis, een brede waaier beroepsspecifieke vakken en practica (hands on onderwijs) aan in functie van het verwerven van de nodige kennis en vaardigheden. De integratie van deze verworven kennis en vaardigheden wordt omgezet tijdens de praktische oefeningen.

Meer info kan je vinden op www.iczo.be