Howest DAE bevestigt internationale topreputatie met nominatie voor Grads in Games-award

De opleiding Digital Arts and Entertainment is als enige niet-Britse opleiding genomineerd voor de zogenaamde Grads in Games Educational Institution Award die onderwijsinstellingen bekroont die de brug slaan tussen onderwijs en de gamesector. Naast de nominatie voor de opleiding staan twee Howest-studenten individueel in de finale en is ook een Howest-alumnus genomineerd voor een award.

Dat de gamingopleiding Digital Arts and Entertainment van Howest wereldtop is, is genoegzaam bekend. Zo werd de opleiding vorig jaar uitgeroepen tot beste gameontwikkelingsopleiding ter wereld

Die topreputatie wordt nu nog eens bevestigd. Als enige niet-Britse opleiding is Digital Arts and Entertainment nu immers genoteerd voor de Grads in Games Educational Institution Award. Die award bekroont universiteiten en hogescholen die harde inspanningen leveren om studenten in de game-industrie te krijgen.

Naast de nominatie voor Digital Arts and Entertainment zijn ook twee studenten genomineerd, met name Simon Verstraete in de categorie Environment Art voor laatstejaarsstudenten en Jimmy Ghysens eveneens in de categorie Environment Art, maar dan voor studenten die nog niet in hun laatste jaar zitten.

Om het plaatje compleet te maken is er ook nog Howest-alumnus Nicolas Pirot die twee jaar geleden finalist was, nu bij een toonaangevende gamestudio werkt en genomineerd werd in de categorie Graduate Impact Award voor werknemers die in korte tijd na hun afstuderen al het verschil maken.

De finale gaat door op vrijdag 6 april in het Engelse Sheffield, maar het mag nu al duidelijk zijn dat Howest Digital Arts and Entertainment wereldtop is en blijft.

Meer info:
Kristel Balcaen, internationaal coördinator Howest Digital Arts and Entertainment
Tom Delmotte, woordvoerder Howest, 0471/98.30.36