Skip to main content

Er duiken steeds meer verhalen op van bedrijven die worden gegijzeld door een cyberaanval. Deze incidenten nemen niet alleen toe in aantal, ze worden ook complexer. Ondernemingen kunnen zich dus maar beter beschermen, dat beseft ook Nuyttens Automatisatie uit Waregem. Het elektrobedrijf deed via het Digiub-traject van Voka een beroep op Howest om zijn systemen legaal te laten hacken.

Innovatie

Nuyttens Automatisatie is gespecialiseerd in het automatiseren van machines en bedrijfsprocessen. Dankzij zijn uitgebreide ervaring en expertise heeft het bedrijf een uitstekende reputatie op het vlak van industrie 4.0. “Wij zetten in ons bedrijf heel sterk in op innovatie”, zegt Jens Haelters van Nuyttens Automatisatie. “We streven ernaar om onze klanten steeds hoogwaardige oplossingen voor te stellen volgens de nieuwste technologieën.

ethisch hacken
penetratietest

Penetratietest

Om inzicht te krijgen in de kwetsbaarheden van hun digitale platform, liet Nuyttens Automatisatie zich ethisch hacken door de onderzoekers Security en Privacy van Howest. Dan kon tegen een verlaagd tarief dankzij het Digihub-traject van Voka. “We hebben een grondige penetratietest uitgevoerd op het platform”, zegt onderzoeker Gert-Jan Wille. “Op die manier hebben we inzicht gekregen in de kwetsbaarheden van het systeem. Daarna gaven we professioneel advies over om het platform nog veiliger te maken.” Volgens Wille is cybersecurity anno 2023 een absolute must voor bedrijven. “De cyberaanvallen komen frequenter voor en zijn ook geavanceerder. Gelukkig kunnen wij met Howest dankzij onze opgebouwde expertise oplossingen voorstellen waardoor bedrijven beter beschermd zijn.

State-of-the-art oplossingen

Bij Nuyttens Automatisatie blikken ze tevreden terug op de samenwerking. “Dankzij Howest en Digihub van Voka blijven we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van digitale transformatie”, zegt Jens Haelters. “Dit stelt ons in staat om voorop te blijven lopen in de industrie en klanten te van state-of-the-art oplossingen te kunnen bieden. We kijken al uit naar een volgende samenwerking.”

digital transformation
Gert-Jan Wille

Gert-Jan Wille

Cyber Security Research & SOC Manager