Skip to main content

Op donderdag 1 februari 2024 organiseren we van 17u tot 20u een specifieke infoavond over de mogelijkheid om een opleiding te starten in februari.

Tijdens deze infoavond krijg je via Teams zowel informatie over de opleiding zelf als over de mogelijke instaptrajecten. Je kan ook al je vragen stellen aan de lectoren en trajectbegeleiders van:

  • alle opleidingen die je in februari volwaardig kan starten zonder studieduurverlenging
  • een aantal opleidingen met instapmoment in februari en een traject op maat

Scrol door naar beneden voor alle deelnemende opleidingen.

Wil je nu al meer info of wil je graag in februari starten met een opleiding die hieronder niet vermeld staat? Contacteer dan de trajectbegeleider van de opleiding.

Howest - Starten in februari

Ga in gesprek met de opleidingen met start in februari

Opleidingen zonder studieduurverlenging

Van onze bachelor- en graduaatsopleidingen kan je er 12 volwaardig starten in februari.

Je stapt dan halfweg het academiejaar in en studeert ook halfweg het academiejaar af. Ook al start je in het tweede semester, je begint toch met de lessen uit het eerste semester.

De onthaaldagen voorafgaand aan de eerste lesweek zorgen bovendien voor een vlotte start.

Je zit dus niet samen met de septemberstarters, maar studeert wel even lang. Voor de bacheloropleidingen is dat 3 jaar, voor de graduaatsopleidingen 2 jaar.

Op 1 februari kan je van 17u tot 20u in gesprek gaan met onderstaande opleidingen:

Opleidingen met traject op maat

Je kan in februari ook aansluiten bij de studenten die gestart zijn in september.

In deze opleidingen volg je de lessen uit het tweede semester mee met de septemberstarters en stippel je met de trajectbegeleider een traject op maat uit voor de vakken uit het eerste semester.

Via de Teams-links hieronder leggen we je op de online infodag, tussen 17u en 20u, alles uit over starten in februari.

Staat jouw opleiding er niet tussen? Op de pagina van elke opleiding vind je op het tabblad ‘Starten in februari’ de contactinformatie van de opleidingsverantwoordelijke.


Graduaten met start in februari

Heb je interesse om een graduaatsopleiding te starten in februari?

Marleen Vermeire, coördinator van onze graduaatsopleidingen geeft je tijdens de infoavond, tussen 17u en 20u, graag algemene info om in februari in te stappen in een graduaatsopleiding. Heb je algemene vragen over de graduaatsopleidingen? Klik dan hieronder op 'Start gesprek'.

Heb je vragen over een specifieke graduaatsopleiding? Klik dan hiernaast op de Teams-link van de opleiding, of contacteer de opleidingsverantwoordelijke via het tabblad ‘Starten in februari’ op de opleidingspagina.

Start gesprek