Lezingenreeks rond sound en games

Lezingenreeks rond sound en games

De opleiding Digital Arts and Entertainment van Howest en het Wilde Westen nemen samen het initiatief om een aantal lezingen te organiseren die studenten en externen inwijden in het belang en de mogelijkheden van sound binnen games.

Howest en het Wilde Westen vinden elkaar. Ze werken samen rond een aantal boeiende projecten en lanceren nu een eerste gemeenschappelijk initiatief: een lezingenreeks rond soundscaping.

Met Digital Arts and Entertainment beschikt Kortrijk over de beste game-opleiding ter wereld en met het Wilde Westen hebben we een schat aan expertise en netwerk aanwezig rond geluid in de meest brede zin van het woord.

En toch is de vaststelling dat studenten en vaak ook studio’s te weinig inzetten op sound binnen de game en app ontwikkeling, een nochtans essentieel onderdeel. In een lezingenreeks willen Howest en Wilde Westen nu studenten en geïnteresseerde externen inleiden in de wondere wereld van sound scaping.

De lezingenreeks bestaat voorlopig uit een viertal sessies:

  • woensdag 25/10/2017: "Audio for games"
  • donderdag 14/12/2017: "Sound and VR"
  • donderdag 22/2/2018: "The Sound of Synths"
  • donderdag 3/5/2018: "Experimental Sound"

telkens om 19 uur.

De eerste sessie gaat dus nu woensdag door in de Level, Botenkopersstraat 2 te Kortrijk om 19 uur. Sprekers zijn Alexander Deweppe (coördinator van Quindo) en Alex Otterlei, senior sound designer bij Larian Studios.

De lezingen staan zoals gezegd open voor geïnteresseerde externen.

Met dit initiatief willen Howest en Wilde Westen mee bijdragen tot het structureel ontwikkelen en inbedden van Kortrijk als Muziekstad.

Meer info:

  • Rik Leenknegt, coördinator Digital Arts and Entertainment, 056/23.43.60
  • Joost Fonteyne, coördinator Wilde Westen, 056/37.06.44