Overslaan en naar de inhoud gaan

Op weg naar een betere slaap

Een goede slaap start overdag. Organisaties kunnen hierin een verschil maken. Sleepcoach begeleidt HR-professionals en helpt hen om het thema slaap te integreren in psychosociaal welzijnsbeleid en gezondheidsinterventies.

Inzetten op slaap loont. Het maakt zowel organisaties als medewerkers vitaler.

#slapenwerkt

Sleepcoach logo
Sleepcoach_doelgroep

Missie van Sleepcoach

Het vitaler maken van medewerkers en organisaties, is de missie van Sleepcoach. Een goede slaap helpt de kwaliteit van het werk, het werkplezier en de balans tussen werk en privé op peil te houden.

Slaapproblemen zijn vaak niet zichtbaar. Toch kampt naar schatting 1/3 volwassenen met slaapproblemen, met mogelijke invloed van slaap op het werk én omgekeerd.

Een goede slaap is cruciaal, willen medewerkers zich goed in hun vel voelen, optimaal functioneren en gemotiveerd de werkdag starten. Uit diverse onderzoeken blijkt dat een goede slaap op verschillende vlakken loont en voordelen oplevert.

Een betere immuniteit, een hoger energieniveau, een scherpere focus en concentratie, een betere stemming, groter empathisch vermogen, …: het zijn maar enkele van de positieve effecten van slaap op fysiek, cognitief en psychosociaal vlak. In het kader van welbevinden op het werk, verdient slaap dan ook meer aandacht.

Wat typeert Sleepcoach?

Sleepcoach levert HR-professionals kennis, inspiratie en producten aan om zelf mee aan de slag te gaan. Ook biedt Sleepcoach een infosessie en workshops slaap aan voor organisaties.

Sleepcoach is een samenwerking tussen de opleidingen Toegepaste Gezondheidswetenschappen en Toegepaste Psychologie van Howest.

5 Essentials

  • Wetenschappelijk onderbouwd, vertaald naar de praktijk en behapbaar

  • Gebruik van gedragsveranderingstechnieken

  • Datagedreven, inzichten uit eigen organisatie

  • Interactief, leren van en met elkaar

  • Katalysator, versnellen van positieve verandering in organisaties

Deze essentials liggen aan de grondslag van onze dienstverlening en producten.

De Slaapdriekhoek
Sleepcoach_nieuws

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen van Sleepcoach.

Lees hier onze nieuwsberichten

Let's connect

Heb je vragen en/of interesse in het project en of wat sleepcoach voor jouw organisatie kan betekenen, vraag meer info aan via de projectmedewerkers.

Volg Sleepcoach eveneens via LinkedIn

Sarah Daniels

Sarah Daniels

Laura De Blaere

Laura De Blaere