Overslaan en naar de inhoud gaan

Het is weer zo ver. De opleidingsteams van Energiemanagement, Sustainable Energy Management, Internet of Things, Digitale Vormgeving/Web Development & Design, Multimedia & Creatieve Technologie én Creative Technologies & AI organiseren op donderdag 20 juni 2024 in Kortrijk Smart Tech Howest meets the industry, hét event waar alumni en professionals worden samengebracht voor een boeiende avond met studentenprojecten, short talks en netwerking.

Voorlopig programma

  • NIEUW: Volg enkel Short Tech Talks over bijvoorbeeld AI, Energietransitie, Next Web Development, Smart Home, ... (begin juni meer details, vooraf inschrijven zal noodzakelijk zijn)
  • Laat je inspireren door geavanceerde technologische oplossingen
  • Ontmoet studenten die innovatieve projecten realiseren i.s.m. werkveldpartners
  • Ontdek hoe je gebruik kan maken van onze onderzoekcel en -labs (Energietransitie, AI, 5G-lab, …)
  • Laat je smaakpapillen verwennen aan onze foodtruck
  • En vooral: geniet van een blij weerzien met heel wat alumni, werkveldpartners en oud-docenten!

Deelnemende opleidingen

Short Tech Talks

Tussen 17u en 19u geven onze docenten je een mooi aanbod van een aantal korte Tech Talks over de hedendaagsee technologiën die in onze opleidingen aan bod komen. Elke sessie bieden we 2 keer, je stelt zelf je programma samen. Let wel, het aantal plaatsen per sessie is beperkt, registreer je dus tijdig! Deze sessie kan je gratis meevolgen.

Registraties kunnen vanaf begin juni. Volg ons op de socials om te weten wanneer de inschrijvingen open gaan!

Sessie A: 5G, een stand van zaken!

Wat is er nu eigenlijk al uitgerold van de 5G technologie?

Welke toepassingen kunnen we nu al realiseren? Een paar use-cases van uit het 5G lab van Howest en daarbuiten.

Door: Tom Decavele

Sessie B: Applied IoT voor datacaptatie

Hoe bouw je voor je datacaptatie een remote management systeem uit via het Azure IoT Edge runtime framework.

Door: Henk Bostyn

Sessie C: Netwerken in een smart home

Als technicus kom je naast het elektrische aspect ook in aanraking met netwerken bij klanten. Hoe pak je een netwerk aan bij een klant? Wat is segmentatie, hoe beveilig je netwerken en waarom is dat nodig?

In deze sessie bespreken we de do's & dont's zodat je een inzicht krijgt in de stand van zaken van veilige netwerken voor klanten.

Door: Hans Ameel

Sessie D: Intro tot Generative AI

Door: Gilles Depypere

Sessie E: Native web transitions

Met de nieuwe View Transition API krijgen we de mogelijkheid om op een relatief eenvoudige manier vloeiende overgangen tussen verschillende onderdelen of pagina's van een web applicatie te maken. En dat zonder complexe javascript of externe libraries. We tonen je hoe dit werkt.

Door: Simon Coudeville

Sessie F: MLOps

Door: Nathan Segers en Jens Eeckhout

Sessie G: Hardware en AI

Door: Esli Heyvaert

Sessie H: Slimme energieoplossingen met AI

In deze sessie verkennen we de AI-pipeline binnen de energiewereld, geïllustreerd met praktische use cases. We bespreken hoe energiedata wordt verzameld en voorbereid voor AI-algoritmes, en welke resultaten we kunnen bereiken met deze modellen.
Leer hoe deze technologieën bijdragen aan innovatieve, efficiënte en duurzame energieoplossingen voor jouw organisatie.

Door: Arne Bauwens

Ontmoet studenten die innovatieve projecten realiseren i.s.m. werkveldpartners

De studenten hebben het afgelopen jaar heel wat innovatieve projecten gerealiseerd, meestal in samenwerking met het werkveld. Kom en ontdek de vele mooie realisaties van onze studenten.

Studenten Web Development en Design

De studenten WDD hebben de afgelopen weken stage gelopen in bedrijven. Ze stellen hun werk voor aan de hand van een posterbeurs. Ga in gesprek met de studenten over hun realisaties.

Studenten Energiemanagement

Deze studenten helpen de energietransitie waar te maken. Hoe kan je je laadpaal slim aansturen? Welke technische oplossing hebben ze uitgewerkt tijdens de energie audits van bedrijven?

Eindwerken IoT-studenten

De studenten in het graduaat internet of things realiseren tijdens hun stage ook een project voor hun bedrijf. De resultaten kan je bekijken tijdens dit event. De studenten geven graag meer uitleg over hun project.

Project One - 1MCT & 1CTAI

Project One is de eerste integratiemodule van de studenten uit 1MCT en 1CTAI. Studenten werken hun eerste project zelfstandig uit met coaching van de docenten. Ze kiezen zelf een onderwerp om mee aan de slag te gaan. Projectmanagement, makerlab, smart devices, ... Ontdek de verrassende resultaten tijdens dit event.

Industry Project - 2MCT

Het Industry Project, een traject van 4 à 5 weken, is het sluitstuk van het tweede jaar MCT. De opgedane kennis uit de vorige modules wordt tijdens deze projectweken in de praktijk omgezet in een externe case van bedrijven.
De projecten situeren zich in de context van web development, AI & machine learning, XR Development en IoT.

Netwerken en foodtruck

Na de Short Tech Talks en het ontdekken van de innoverende studentenprojecten is het tijd om innerlijke mens te versterken met een burger en een drankje.

Praat rustig verder met een student, docent of onderzoeker over één van onze onderwerpen. Maar je kan ook lekker ontspannen met je medestudenten, alumni of werkveldpartners.

Dit gedeelte is niet gratis.
Vanaf 18u30 opent onze foodtruck en vanaf 20u voorzien we een dessert.

Praktisch / Save the date

  • Data en uur: donderdag 20/06 vanaf 17 uur (later aansluiten is ook mogelijk)
  • Locatie: Campus Kortrijk Weide - Gebouw A (Sint-Martens-Latemlaan 2B, 8500 Kortrijk)

Inschrijven zal mogelijk zijn vanaf begin juni! Noteer alvast deze datum in je agenda.

campus Kortrijk Weide Gebouw A
Interreg Art-IE