Werken met kinderen en ouders

Unieke opleiding

UNIEKE OPLEIDING

Howest en OU-KI organiseren unieke opleiding in het werken met kinderen en ouders

Howest, de hogeschool West-Vlaanderen en de vzw OU-KI slaan opnieuw de handen in elkaar voor de organisatie van een éénjarige opleiding Werken met ouders en kinderen volgens de principes van Françoise Dolto en andere auteurs.

Françoise Dolto (1908-1988) was een Franse kinderarts en analytica. Haar werk stond volledig in het teken van het kind - van baby tot adolescent - en zijn of haar ouders.

OU-KI vzw ontwikkelt en ondersteunt projecten die bijdragen tot de geestelijke gezondheid van ouders, kinderen en alle opvoedingsverantwoordelijken. Ze doet dat onder meer door het openen van Villa’s Ou-ki waar concrete, alledaagse opvoedingsvragen een antwoord kunnen krijgen maar ze organiseert ook supervisie en vorming waarbinnen dit initiatief kadert.

Doelgroep

Doelpubliek van deze tiendaagse vorming zijn professionelen die werken met ouders en kinderen (pediaters, medewerkers van een CAW, JAC, leerkrachten, kindbegeleiders, psychologen,…).

De vorming is geen therapie-opleiding, wel een oefening in het verwerven van een unieke kijk op de band tussen ouders en kinderen die makkelijk vertaald wordt naar de dagelijkse praktijk van zowel therapeuten als iedereen die met ouders en kinderen werkt.

Praktisch

De opleiding start bij het begin van Academiejaar 2017-2018 en loopt met andere woorden van september 2017 tot en met juni 2018.

Max. 20 deelnemers. Bij afloop ontvangt u een attest. (Minstens 7 van de 10 lessen dienen gevolgd te worden.)

Lessen vinden plaats elke derde dinsdag van de maand, overdag van 9.30 uur tot 16.15 uur in Brugge (Howest-campus aan de Rijselsestraat, vlakbij het station).

Wie inschrijft voor 1 mei betaalt €900, nadien is de kostprijs is €950 (broodjeslunch inbegrepen). (Annulatievergoeding: tussen 15 augustus en aanvang opleiding 25% van het inschrijvingsgeld, na aanvang 50%)

Telefoonnummer: 0488 90 90 31