Skip Navigation LinksGraaf Karel de Goedelaan (Kortrijk) » Opleidingen » Ergotherapie » Keuzemodule:<br/> Adaptation & Design

Keuzemodule: Adaptation & Design

Delen via:  
Bachelor Ergotherapie

Unieke keuzemodule Ergotherapie: Adaptation & Design

ADAPTATION & DESIGN focust op de noden van de woon- en leefomgeving van de patiënt. Vandaag de dag moeten ergotherapeuten, ontwerpers en mensen met een beperking samen hulpmiddelen op maat creëren om de zelfstandigheid van de cliënten te verhogen. Kortom, tools die specifiek op de cliënt zijn afgestemd.

De student exploreert innovaties, materialen en productietechnieken en helpt ontwerpers, mantelzorgers, steunfiguren uit de omgeving van de cliënt en andere professionals om specifieke hulpmiddelen te maken die het leven van de cliënt makkelijker maken.  Net dat is de meerwaarde van Adaptation & Design: technologie en omgeving waarbij de mens centraal staat.

De co-design-beurs Design for [every]one?

Design for [every]one is een interdisciplinair onderzoeksproject tussen de opleidingen Industrieel Ontwerpen (UGent Campus Kortrijk) en Ergotherapie die in samenspraak met mensen met een beperking hulpmiddelen creëren die specifiek op hem of haar zijn afgestemd.

Meer info op designforeveryone.howest.be