Skip Navigation LinksRijselstraat (Brugge) » Opleidingen » Bedrijfsmanagement » Afstudeerrichting <br/>Financie- en Verzekeringswezen

Bachelor Bedrijfsmanagement - Financie- en Verzekeringswezen (Uniek in Brugge)

Delen via:  
Howest bachelor Bedrijfsmanagement

Waarom Financie- en verzekeringswezen studeren aan Howest?

Howest bachelor Bedrijfsmanagement Financie- en verzekeringswezenFinancie- en verzekeringswezen besteedt ruime aandacht aan de ontwikkeling van je commerciële ingesteldheid en focust op een gedegen productkennis, zodat je kunt inspelen op de behoeften van particulieren en ondernemingen.

Hierbij leer je rekening houden met de fiscale en sociale consequenties van het aanbieden van een verzekeringsproduct, een kredietvorm, een belegging of een planningstechniek.

Je geeft ook advies volgens een strikte, morele, deontologische en wettelijke code.

De opleiding is erkend door de diverse controleorganen, zowel voor wat de verzekeringstechnische als bancaire vakken betreft, een belangrijk aspect voor wie eraan denkt om in de toekomst op zelfstandige basis te gaan werken.

De troeven van Financie- en verzekeringswezen zijn de nauwe en interactieve samenwerking met het beroepenveld. Onze lesgevers komen uit de praktijk of staan er rechtstreeks mee in verband. Het voltallige team stoomt iedere student klaar voor een succesvolle start in een job die past bij zijn persoonlijkheid. Voor velen is de stageplaats een eerste werkplaats geworden. Wil je niet direct werken maar de stap naar een master zetten, dan krijg je tijdens je bacheloropleiding hiervoor de nodige bagage met hogere slaagkans als resultaat.

Een blik op Financie- en verzekeringswezen

Boeiende praktijk

In Financie- en verzekeringswezen krijg je talrijke gastsprekers, gastprofessoren, nationale en internationale bedrijfsbezoeken, binnenlandse en/of buitenlandse stages, uitwisselingsprogramma’s ... Dat maakt Financie- en verzekeringswezen praktijkgericht, boeiend en interactief. Je hebt voor deze afstudeerrichting geen specifieke voorkennis of een ware reken- en/of talenknobbel nodig.

Extra troef

De automatisering heeft een belangrijk deel van de vroegere routinezaken overgenomen. Advies geven aan je klant wordt dan ook een belangrijk aspect binnen de job. Tijdens de opleiding Financie- en verzekeringswezen focussen we hierop. Daarnaast wordt er ook dieper ingegaan op het beheer en de werking van banken, de beurs en verzekeringsinstellingen, zowel nationaal als internationaal. Een semester of een stage in het buitenland behoort ook tot je mogelijkheden.

NIEUW: Persoonlijke financiële planning

Nieuw in Financie- en verzekeringswezen is het opleidingsonderdeel ‘persoonlijke financiële planning’. Deze module levert een toegevoegde waarde op. Onze studenten krijgen de kans om onder deskundige leiding van gespecialiseerde lesgevers een ruime en praktische kennis op te doen op het vlak van opbouw, bescherming, beheer en overdracht van persoonlijke vermogens. Dankzij de diepgaande en praktijkgerichte opleiding inzake vermogensplanning ben je in staat de klant uitgebreid te adviseren.

Je studeert af als een persoonlijk financieel planner.

Waar vind je de job van je leven?

Met een bachelor in het Bedrijfsmanagement - afstudeerrichting Financie- en verzekeringswezen ben je opgeleid tot een commercieel medewerker die dankzij zijn gespecialiseerde kennis een mooie carrière kan opbouwen. Banken en verzekeraars, andere bedrijven en overheidsinstellingen zijn voortdurend op zoek naar professionele Bachelors met een gedegen kennis van het bank- en verzekeringswezen.

Beroepen als relatie- en/of vermogensbeheerder of kantoordirecteur, verzekeringsagent of –makelaar, kredietadviseur, beleggingsadviseur en/of beursanalist behoren tot je mogelijkheden. Ook verzekeringsmaatschappijen, grote makelaarskantoren, revisoren- en accountancykantoren en bedrijven die hun verzekeringen intern uitbouwen, doen graag een beroep op jou. Je kunt er werken als inspecteur, risico- of schadebeheerder.

Getuigenis

FREDERIK MYLLE
Afgestudeerde Financie- en verzekeringswezen

“Toen ik aan mijn opleiding Financie- en verzekeringswezen begon, brak de bankencrisis in alle hevigheid los. Toch vertrouwde ik erop dat ik na mijn studies snel werk zou vinden. Waarom dat optimisme? Een professionele bachelor is heel praktijkgericht. Naast het bestuderen van de wettelijke aspecten in de financiële wereld maakten we groepswerken en liepen we stage. Wij kregen ook les van gastprofessoren die in de sector werken. Zij vormen een grote meerwaarde voor de opleiding, omdat ze via tal van praktijkvoorbeelden hun kennis met de studenten delen. Maar ook de andere lectoren hebben mij ondersteund om mijn studies tot een goed einde te brengen. De lectoren bouwen een persoonlijke band op met de studenten. Ze trachten elke student mee te krijgen. Daarbij houden ze niet alleen rekening met de groep, maar ook met de individuele student.

Nog voor ik goed en wel was afgestudeerd, kreeg ik een vast contract voor onbepaalde duur aangeboden door maar liefst 3 banken! Uiteindelijk ging ik als cliëntenadviseur aan de slag. Dat houdt in dat ik het gezicht ben van het kantoor en insta voor de eerste opvang van klanten. Verder ben ik jongerenverantwoordelijke en krijg ik hoe langer hoe meer verantwoordelijkheden toegeschoven. De start van een hopelijk succesvolle carrière, waarvan de fundamenten op Howest werden gelegd.

Erkenning en verder studeren

Howest bachelor Bedrijfsmanagement Financie- en verzekeringswezenDoor onze erkenning is al één van de belangrijke voorwaarden vervuld om je later ook als zelfstandig bank- of verzekeringsagent en bank- of verzekeringsmakelaar te mogen vestigen. Op een praktische en concrete wijze reiken we jou een technische bagage aan. Nu moet je enkel nog de wettelijk verplichte stage lopen. Daarnaast kan je ook verder studeren. In een verkort studietraject kun je het diploma van één van onze drie andere afstudeerrichtingen binnen Bedrijfsmanagement behalen. Ofwel kies je er voor om, na een schakelprogramma, aan een Master te beginnen.