Skip Navigation LinksHowest » Onderwijs » Lifelong Learning » Ba-na-ba Bio-informatica

Bachelor-na-bachelor Bio-informatica

Delen via:  

Wat is een Bachelor-na-bachelor?

Na het volgen van bepaalde professionele bacheloropleidingen kun je je verder verdiepen en daarvoor een bachelor-na-bacheloropleiding volgen. Dat is een voortgezette, gespecialiseerde, éénjarige opleiding als vervolg op een bacheloropleiding.

Ons aanbod

Bachelor-na-bachelor Bio-informatica

Bio-informatica

Voor wie?

Als je een bachelordiploma hebt in de Biomedische Laboratoriumtechnologie of een diploma hoger onderwijs waardoor de kennis van moleculaire biologie aanwezig is op bachelorniveau, kun je deze ba-na-ba volgen.

Wil je niet de volledige opleiding volgen, dan kun je met een creditcontract inschrijven voor afzonderlijke modules naar keuze.

De opleiding

Bio-Informatica is een recent en spectaculair vakgebied dat gebruik maakt van methoden uit de informatica om gegevens vanuit het menselijk genoom (DNA- en eiwitsequenties) op te slaan en op een handige manier te gebruiken. Een bio-informaticus is in staat deze gegevens uit databanken te halen en die te gebruiken om voorspellingen te doen.

Je speelt een vitale rol bij de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen tegen bijvoorbeeld kanker en Alzheimer. Je leert verschillende programmeertalen en omgaan met de meest relevante databanken, zowel in een Windows- als in een Linux-omgeving.

De opleiding bedraagt 60 studiepunten die je in één academiejaar in dagonderwijs behaalt. Per semester komen telkens drie rollen aan bod, namelijk de rol van programmeur, de rol van informaticus en de rol van bio-informaticus.

Tijdens de stage komt er nog een vierde rol aan bod, die van New Young Professional, waarbij de meer generieke competenties van een bachelor worden nagestreefd.

Bekijk de opleidingsbrochure Volg ons op Facebook

Praktisch
  • Duur: 1 academiejaar
  • Locatie: Rijselstraat 5, 8200 Brugge
  • Contacteer ons
Bio-informatica @home

Vanaf academiejaar 2016-2017 kan je deze banaba ook in afstandsonderwijs volgen. Het programma is hetzelfde, maar anders opgebouwd en duurt twee jaar.