Skip Navigation LinksHowest » Internationalisering » Studenten getuigen » Naomi Houttemand

Naomi Houttemand

Delen via:  

Magali Dewaele
Eerste stapjes in de reisjournalistiek

Magali DewaeleIk was al jaren erg geïnteresseerd in reizen dus de keuze om stage te lopen bij een reismagazine was heel snel gemaakt.

Later wil ik heel graag de wereld ontdekken en nieuwe culturen leren kennen dus waar kon ik beter beginnen dan bij mijn eigen noorderburen! Columbus in Haarlem, Nederland leek mij dan ook het ideale magazine om mijn eerste stapjes in deze branche te wagen.

Op mijn eerste dag maakte ik meteen kennis met de directheid van de Nederlanders. Ga even inlichtingen vragen over kortingen voor een busabonnement en je krijgt een onverbloemd antwoord als: “Moet je het abonnement voor niets hebben misschien?” Op zo’n moment sta je even met je mond vol tanden, maar je weet natuurlijk ogenblikkelijk waar je aan begint.

Haarlem

Afgezien van de brute manier van antwoorden, zijn heel wat vooroordelen incorrect. Gierig? In Nederland letten de mensen misschien wat meer op hun geld, maar gierig zijn ze absoluut niet. Dat merkte ik aan de vele keren dat we taart aten of wijn dronken. Gewoon omdat het kon! Een nieuwe partner van Columbus of een nieuwe editie die binnenkort in de winkel ligt, elke reden was goed genoeg om een feestje te bouwen. Columbus werkt ook met heel veel stagiaires dus telkens er een stagiaire vertrok, waren er opnieuw taart en cadeautjes.

Aangename mensen, een goede werksfeer en het bruisende Haarlem als shopparadijs droegen bij tot een onvergetelijke ervaring.