Programma Wetenschapsacademie Kortrijk

Elke woensdag vanaf 20 november tot 18 december

Het exacte programma komt in de loop van de maand oktober online. Onderstaand het programma van 2018 ter illustratie.

Aanbod 5 tot 6 jaar

Simsalawerf…hier maken we verf!

Woensdag 28 november 2018

Ben jij een creatieve vogel? Maak jij ook graag jouw eigen verf? Kriebelen jouw vingers om met koffiepoeder, rode biet, spinazie en andere groenten verf te maken? Kom maar af en we maken een gigantisch schilderij met onze zelfgemaakte verf.

De krachtige kist vol verrassingen

Woensdag 5 december 2018

We kruipen in de huid van de archeologen, maar kunnen jullie geen kracht beloven. We hebben hier een mysterieuze kist, maar zie dat je je niet vergist! Gebruik dan maar jullie eigen kracht en vergeet hier zeker niet jullie macht.

't Zeepfabriekje

Woensdag 12 december 2018

’t Is plezant om te spelen. Maar nog plezanter om te ontdekken tijdens het spelen. We gaan aan de slag met onze handen, ogen, oren en neus. Het wordt een ruik- en speelervaring waar de bellen van af spatten!

Spitter spetter spater…alle plantjes willen water!

Woensdag 19 december 2018

De plantjes in de klas van juf Bernadette moeten dringend water krijgen. Help je mee een nieuw buizensysteem te maken zodat alle plantje terug kunnen groeien? Je maakt er juf Bernadette héél gelukkig mee!

Aanbod 8 tot 11 jaar

Think outside the thrash

Woensdag 28 november 2018

Heb je zin om het uiterste uit afval te halen? Wil je afval een tweede leven geven? Heb je een hart voor de natuur en de dieren? Kom dan zeker langs voor deze afvaltastische ervaring.

Construeer een mini-robot

Woensdag 5 december 2018

Onze wereld zit boordevol robots. binnenkort nemen ze onze wereld misschien over… Heb jij zin om een minirobotje te maken, te leren solderen of gewoonweg om piano te spelen met stukken fruit?! Dan ben je in deze workshop op het juiste adres.

(S)tof en meer

Woensdag 12 december 2018

Nu de plastic zakjes in de winkels steeds meer worden afgeschaft, gaan wij op zoek naar een bruikbare én duurzame tas. We onderzoeken op welke wijze we de ideale tas kunnen maken.

Molecular cooking

Woensdag 19 december 2018

Ben je een echte lekkerbek? Experimenteer je graag met eten en droom je ervan om een wereldberoemde kok te zijn? Zijn chemie en fysica helemaal jouw ding? Wel, samen met jou combineren wij chemie, fysica en koken met elkaar! Wil jij ook graag komen meegenieten van deze magische resultaten? Dan is deze workshop zeker iets voor jou!