Robodance

Woensdag 20 april 2022

Wat als… techniek de kunstwereld overneemt? Ben jij de geknipte persoon om samen een geheime missie op poten te zetten? We zoeken briljante professoren die graag buiten de lijntjes kleuren, undercover kunnen werken, gestroomlijnd samen kunnen werken en met ons een museum op zijn kop willen zetten. Spanning verzekerd! 

Vliegtuigen

Woensdag 27 april 2022

Wil je ook zo’n uitvinder worden zoals Leonardo da Vinci of in de voetstappen treden van de gebroeders Montgolfier? “Vlieg erin!” geeft je de kans om jouw ‘uitvindtalenten’ te ontdekken. Maak je topvliegtuig om op reis te vertrekken!

Tandwielen

Woensdag 4 mei 2022 

In deze workshop zal je wat meer bijleren over tandwielen en (riem)overbrengingen. We kijken waar tandwielen en (riem)overbrengingen in het dagelijkse leven nuttig zijn. Wist je dat er in een fiets heel wat tandwielen zijn verwerkt? En dat een klok niet functioneert zonder tandwielen? Laat de professor in jou naar boven komen en steek maar een tandje bij want wij gaan aan de slag met tandwielen.

Grijp je kans

Woensdag 11 mei 2022

Zin in een uitdaging? Wij nemen je mee in de wereld van hydrauliek en pneumatiek. Heb je je ooit al eens afgevraagd hoe graafmachines werken? Of hoe de deuren van de bus opengaan? Je komt het te weten in onze workshop. Samen zoeken we uit hoe we met behulp van hydraulica en pneumatica de afvalberg kunnen verkleinen. Als echte onderzoekers willen we natuurlijk het klimaat een handje helpen voor het te laat is. Zijn jullie er klaar voor?