Workshop 1: Mekedo constructie- en stevigheidsprincipes

Woensdag 21 april 2021

Wat als leven op aarde niet meer mogelijk is? Kunnen we dan naar een planeet B? Maar hoe geraken we daar? Misschien met een ruimtemobiel? Hoe zou die er dan uitzien?

We gaan dit uittesten met karton! Wat karton? Ja karton! Om een ruimtemobiel te maken zal je moeten zagen, priemen, schroeven gebruiken om zaken aan elkaar te bevestigen, enzovoort. Je gaat constructies bouwen zoals echte werkmannen en -vrouwen. Wie slaagt erin om ons naar planeet B te brengen in een zelfgemaakt ruimtemobiel?

Workshop 2: Electromagic

Woensdag 28 april 2021

Water, licht, olie en bubbeltjes! Hou je van knotsgek, griezelig of een beetje romantiek?

Kom samen met ons solderen, lijmen en experimenteren! We maken een te gekke, echt werkende lavalamp…

Workshop 3: BYOB (bouw je eigen boot)

Woensdag 5 mei 2021

In deze workshop zal je uit enkele eenvoudige materialen zelf je eigen bootje maken. Drijven?  Check! Maar kun je hem ook uit zichzelf laten bewegen? Kunnen we een echte stoomboot maken?

Dit zal je allemaal onderzoeken en ontdekken tijdens de workshop. Hou je blikschaar en soldeerbout maar alvast in aanslag. Welke boot vaart er als eerste over de finishlijn?

Workshop 4: Programmeurs van de toekomst

Woensdag 12 mei 2021

Ooit al eens gedacht dat je een digitale dobbelsteen kon maken en deze te kunnen gebruiken door te schudden? Wist je dat je je naam kan programmeren en deze via lichtjes kan laten verschijnen? Nee, dan is deze workshop op jouw lijf geschreven.

Twijfel niet langer en leer alle mogelijkheden van micro:bit kennen. Deze workshop is voor jonge heren en jonge dames die willen programmeren, iets bijleren en zich willen amuseren!

Workshop 5: Hydrauland

Woensdag 19 mei 2021

Hoe zet je een muntenschuiver uit het lunapark in werking met één simpele druk? En hoe beweegt de arm van de reuzenpoliep op en neer? Een kwestie van krachten en vloeistoffen…

Voel je de kriebels al? Kom het met ons ontdekken in een kermis vol spetterende en hydraulische avonturen!