Bouwen vogelkastje

Maandag 15 april (9u - 16u)

Heb je een hart voor de natuur en voor dieren? Dan zal deze workshop jouw ding zijn. Het begint steeds kouder en kouder te worden waardoor de vogels moeilijk voedsel vinden. Hoe kunnen we er voor zorgen dat deze vogels toch aan eten kunnen geraken en terwijl ook een dak boven hun hoofd hebben?

Maken herbruikbare tas

Dinsdag 16 april (9u - 16u)

Nu de plastiek zakjes in de winkels steeds meer worden afgeschaft, gaan wij op zoek naar een duurzame manier. We gaan zelf onderzoeken wat de beste herbruikbare zak is en hoe we die kunnen maken.

Bezoek planetarium Beisbroek

Woensdag 17 april (13u - 17u30)

Vandaag trekken we erop uit. We bezoeken de volkssterrenwacht, ontdekken het sterrenstelsel en als kers op de taart maken we zelf een komeet. Dit wordt vast en zeker een spannende workshop!

Vliegen en zweven

Donderdag 18 april (13u - 16u)

Dit is de droom van professor Huppeldepup. Hiervoor heeft hij goede wetenschappers nodig. Ben jij de geschikte kandidaat? Stap dan mee in ons avontuur: zweven en zelfs vliegen zullen vanaf nu voor jou geen geheimen meer kennen. Ga op zoek naar de magische zweefkrachten in het universum. Help de professor zijn uitvindingen te laten zweven!

Bouwen muziekinstrumenten

Vrijdag 19 april (13u - 16u)

Tina onze straatartiest is ten einde raad. Ze werd onlangs beroofd en is al haar instrumenten kwijt. We gaan samen onderzoeken hoe muziek en geluid tot stand komen en hoe we met gerecycleerde materialen zelf ons ideale instrument kunnen maken. Als eindresultaat maken we een heus orkest en gaan we samen jammen.

Bezoek aan pianobouwer Piano’s Maene

Woensdag 24 april (13u - 16u)

Vandaag trekken we er opnieuw op uit. Nadat we in de vorige workshop zelf een muziekinstrument ontworpen hebben, krijgen we in het atelier van Piano’s Maene te zien hoe een professionele pianobouwer dit precies aanpakt

Bouwen brug

Woensdag 8 mei (14u - 17u)

Tijdens deze workshop zullen jullie de constructie- en stevigheidsprincipes van bruggen ontdekken, zodat we uiteindelijk een levensgrote brug kunnen maken waar we zelf over kunnen wandelen.

Plechtige ontvangst in stadhuis

Woensdag 8 mei (vanaf 18u30)

Extra info wordt in de voorgaande weken per brief meegegeven met de deelnemende kinderen.