Travel Stories: 3 boeiende verhalen over reizen en de reissector

Elk schooljaar biedt de bachelor Toerisme en Recreatiemanagement (Howest Kortrijk) Travel Stories aan, 3 boeiende verhalen over reizen en de reissector. Door te reizen, en vooral, door bewust te reizen en reisconcepten uit te bouwen, kan de reissector een belangrijke bijdrage leveren aan de welvaart en het welbevinden wereldwijd. 

Onze travel stories geven daar concrete voorbeelden van, en zullen inspelen op belangrijke maatschappelijke thema’s zoals creatief ondernemerschap, duurzaamheid en interculturele samenwerking.

Nu inschrijven


Programma

Dure Bestemmingen on a budget

Datum: 17 november 2021
Spreker: Joris Meermans

If you can dream it, you can do it, zei Walt Disney. Pff, gemakkelijker gezegd dan gedaan… heel wat droomreisbestemmingen zijn voor jongeren een verre toekomstdroom door het te hoge prijskaartje.

Of toch niet? Joris van Beyond Borders bedacht met zijn bedrijf een fantastisch concept: On a Budget. Lapland, Australië, Nieuw-Zeeland, Fiji op een betaalbare manier ontdekken? Yes you can.

Of hoe een creatieve ondernemer met bijzonder toffe reisconcepten het beroep van reisagent heruitvond.

Joris Meermans is zaakvoerder van Beyond Borders in Herentals. Beyond Borders specialiseert zich in avontuurlijke reisconcepten en incentives, weg van het massatoerisme en met een duurzame insteek, gericht op boeiende ontmoetingen en ontdekkingen.

Lees het verslag

Met Reizen maak je het verschil

Datum: 02 maart 2022
Spreker: Gwendoline De Bruycker

Reizen komt vaak op een negatieve manier in het nieuws: vervuilende vliegtuigen, toeristen die zich misdragen, erfgoed dat bedreigd wordt door het massatoerisme, de klimaatverandering, …

En toch kan het anders.

Gwendoline zal ons uitleggen hoe Anders dan Anders en Tooku, twee verschillende reismerken, dit aanpakken. Een boeiend verhaal over duurzaam toerisme, waarin je te weten komt hoe zowel de reiziger als de toerismeprofessional letterlijk het verschil kunnen maken.

Gwendoline De Bruycker heeft een jarenlange staat van dienst in de reissector als travel designer en sales verantwoordelijke. Anders dan Anders en Tooku, twee reismerken van de Belgische touroperator Master Tours, gespecialiseerd in reizen naar verre bestemmingen. Beide organisaties dragen duurzaamheid hoog in het vaandel. 

Lees het verslag

Wanderlust: het andere Afrika

Datum: 20 april 2022
Spreker: Anne-Leen De Backer

Welke beelden poppen er spontaan op als je aan Afrika denkt? Zelden zijn het vakantieplaatjes, eerder zijn het beelden over armoede, of burgeroorlogen. 

Nochtans is er ook nog dat andere Afrika, dat continent met prachtige natuur, warme mensen en inspirerende verhalen. 

Als we vaker naar Afrika op reis trekken, zullen we vanzelf een correcter beeld krijgen van het continent en zijn inwoners en enkele hardnekkige vooroordelen leren loslaten.

Anne-Leen woonde en werkte jaren in Afrika en heeft er een beetje (veel) haar hart verloren. Ze brengt ons haar verhaal, van dat andere Afrika. Wie weet is je bucketlijst straks weer een must-see rijker. 

Vandaag is Anne-Leen actief als travel designer bij Travel Sensations, een Belgische touroperator waarbij wanderlust, nieuwsgierigheid en respect voor de bestemmingen die bezocht worden centraal staan.

Nu inschrijven

Praktisch

Voor wie?

Onze verhalen zijn interessant voor iedereen die door bewuster te reizen mee het verschil wil maken. Ze kunnen ook inspirerend zijn tijdens lessen, als een concreet voorbeeld van creatief ondernemerschap, duurzaamheid en interculturele samenwerking.

Waar en wanneer?

Alle Travel Stories zijn geprogrammeerd op woensdag, van 17.00 tot 18.30u, in Howest Kortrijk, campus de Penta, Sint-Martens-Latemlaan 1 B in Kortrijk.

De campus ligt op wandelafstand van het station. Voor wie met de auto komt is er gratis parkeergelegenheid.

Inschrijven

Deelname is gratis, maar we vragen wel om vooraf in te schrijven.

Voor vragen kan je steeds terecht bij de opleiding Toerisme en Recreatiemanagement: vicky.van.den.heede@howest.be.

Deel onze travel stories:

Nu inschrijven