China

Chinese taal

howest illustraties_cursusmateriaal cropped.png

Je kan in Kortrijk en in Brugge Chinees volgen alsof je in China op de schoolbanken zou zitten.

Meer info op www.howest.be/confuciusinstituut.

China from within

howest illustraties_Nog vragen- cropped.png

Jaarlijks tijdens de Paasvakantie en de week ervoor of erna volgen een veertigtal Howest-studenten uit de professionele bachelors een intensief taal- en cultuurprogramma bij de Zhejang Gongshang University in het Chinese Hangzhou. Die universiteit is een partner van Howest en ligt op een prachtige nieuwbouwcampus met indrukwekkende sportfaciliteiten, restaurants, winkeltjes, bibliotheken …

In de voormiddag volgen de Howest-studenten Chinese taal- en cultuurlessen, evenals de module 'Doing business in China'. In de namiddag begeleiden ze conversaties in het Engels over maatschappelijke topics met lokale studenten. Als dank voor hun inzet tijdens de conversatiesessies verblijven de Howesters 3 weken gratis in vol pension op de campus van onze partner universiteit. Verder staan er ook werkveldbezoeken en prachtige toeristische uitstappen op het programma (o.m. het West Lake in Hangzhou, de metropool Shanghai en drie dagen Beijing op de terugweg naar België).

De campus van de Zhejang Gongshang University ligt in het bruisende universiteitsdistrict Xiasha van Hangzhou, hoofdstad van de provincie Zhejiang. Hangzhou is bovendien een van de top toeristische bestemmingen van China.

De groep krijgt jaarlijk ook een ontvangst op het Belgisch Consulaat-Generaal in Shanghai.

Studenten getuigen

howest illustraties_Nog vragen- cropped.png

David Brock

David liep stage in Hangzhou dankzij een beurs van de Provincie West-Vlaanderen.

“De stap om stage te lopen in China is groot, maar eenmaal je die keuze gemaakt hebt, wordt het ongetwijfeld de beste periode van je leven: je leert met mensen samenwerken uit een volledig andere cultuur, je netwerk wordt aanzienlijk uitgebreid, je bloeit volledig open op persoonlijk vlak… China is gewoon HET land bij uitstek om je toekomst kracht bij te zetten!” (David Brock - Internationale Marketing)

David Brock 3e jaarsstudent
Bachelor Bedrijfsmanagement - Internationale Marketing - Howest (Brugge)

 

howest illustraties_Nog vragen- cropped.png

Glenn Andries

Glenn nam dit filmpje voor ons op naar aanleiding van een infoavond rond de Chinabeurzen van de Provincie West-Vlaanderen, eind 2013. Hij kon niet persoonlijk komen getuigen omdat hij een masteropleiding volgt in China, bij de partneruniversiteit van Howest, de Zhejiang Gongshang University in Hanghzou. Glenn leerde haar kennen via onze China from within studiereis. Eens zijn bachelordiploma op zak, trok hij er opnieuw naartoe om een jaar intensief Chinees te leren, met een beurs van de Provincie Zhejiang. Momenteel doet hij er een Master in Internationale Handelswetenschappen. Hij vertelt er alles over in dit fragment.

Bachelor Netwerkeconomie - Howest (Brugge)

 

howest illustraties_Nog vragen- cropped.png

Sarah Vandermeersch

"Een prachtige manier om het Chinese studentenleven te leren kennen"

Communicatiemanagement - PR & Events - Howest (Kortrijk)

 

howest illustraties_Nog vragen- cropped.png

Elke Claeys

"China from Within was a once in a lifetime experience waar ik nog vaak aan terugdenkt. Het heeft voor een verruiming van mijn denkwereld gezorgd."

Toegepaste Psychology - Howest (Brugge)

 

howest illustraties_Nog vragen- cropped.png

Dunja Coppens

"Sinds ik terug ben uit China, voel ik me een ander persoon. Ik ben rustiger, meer verdraagzaam en meer open qua persoonlijkheid. China heeft me doen inzien hoe mooi de wereld is en dat het belangrijk is om te genieten van elke dag."

Toegepaste Psychologie – Howest (Brugge)

 

howest illustraties_Nog vragen- cropped.png

Birgit Coucke

“Dankzij Howest ging een nieuwe wereld open, de Aziatische dan nog wel! China from within was een prachtige ervaring die mij aanzet om nog veel meer internationaal te gaan.”

Biomedische Laboratoriumtechnologie - Howest (Brugge)

Beurs Provincie West-Vlaanderen

howest illustraties_locatie cropped.png

De provincie West-Vlaanderen wil, door middel van een subsidie, instellingen van het Hoger Onderwijs zoals Howest aanmoedigen om stages in of uitwisselingsprojecten met haar zusterprovincies in China op te zetten.

Howest neemt actief deel aan het Beursprogramma van de Provincie West-Vlaanderen dat ook onder het huidige Provinciebestuur een belangrijke focus op China behoudt. Jaarlijks ontvangen zowel Howest-studenten als lectoren een beurs die hen helpt een onuitwisbare interculturele leer-, stage- of onderwijservaring te beleven in een Chinees bedrijf of werkveldorganisatie, of bij onze partneruniversiteiten de Zhejiang Gongshang Unversity in Hangzhou en De Tao Academy in Shanghai.

Subsidiereglement voor leer-, werk- en onderzoekservaringen van de Provincie West-Vlaanderen

Academic Tour

Om de samenwerking tussen de hogeronderwijsinstellingen van beide provincies te faciliteren, organiseert West-Vlaanderen in september 2010 een eerste Academic Tour in Zhejiang, met als gevolg een aantal erg succesvolle samenwerkingen tussen hoger onderwijsinstellingen in West-vlaanderen en Hangzhou. Onze ‘China from within’ is maar één van de vele concrete initiatieven die op  dat moment ontstaan.

In oktober 2014 begeleidt de Provincie een tweede Academic Tour naar China, met deze keer een extra focus op samenwerking tussen West-Vlaamse hoger onderwijsinstellingen en werkveldorganisaties in zowel Hangzhou (Provincie Zhejiang), Suzhou als Shanghai.

In november 2015 vindt een Academic tour vanuit Zhejiang Province plaats: een delegatie vanuit de verschillende partneruniversiteiten komt samen met de Provinciale Overheidsinstantie Hoger Onderwijs naar West-Vlaanderen om verdere samenwerking uit te bouwen.

Deze missies komen bovenop de talrijke bilaterale bezoeken die sinds 2010 plaatsvinden tussen Howest en onze partner de Zhejiang Gongshang University.