Microsoft 365

"E-mail, Office, Onedrive, Teams"

Elke student krijgt een persoonlijk login en wachtwoord. Aan die login is ook een office 365 pakket gekoppeld waardoor je toegang hebt tot het Office pakket, e-mail, 1TB opslag via Onedrive en Microsoft Teams.

E-Mail

Surf met jouw favoriete browser naar https://portal.office.com voor een overzicht van office 365 apps die beschikbaar zijn of rechtstreeks naar https://outlook.office365.com  om jouw Howest mail te raadplegen.

Meld aan met jouw Howest account en wachtwoord.

De eerste keer zal je gevraagd worden om de taal en tijdzone in te stellen. Kies bij de tijdzone zeker voor UTC+1 Brussel

Office installeren

Surf met jouw favoriete browser naar https://portal.office.com 

Meld aan met jouw Howest account en wachtwoord.

Boven het overzicht met beschikbaar apps heb je de mogelijkheid om office te installeren. Standaard is dit in jouw voorkeurstaal. Klik op het pijltje voor andere installatie opties zoals een andere taal.

Onedrive

Laptops, vaste computers, externe harde schijven kunnen allemaal stuk gaan en helaas is dit altijd op een vervelend moment. Daarom raden we onze studenten aan om van hun studiemateriaal regelmatig een back-up te nemen.

Gebruik je al een cloud opslag zoals Google Drive, dropbox of Onedrive? Perfect!

Indien niet, kan je gedurende jouw studietijd aan Howest gebruik maken van Onedrive met maar liefst 1TB aan gratis cloud opslag.